Polis Akademisi'nden Duyurular Art Arda Geldi - PAEM, PMYO, PAEM (PÖH)

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı PAEM 4. Dönem (Özel Harekat) İlk Derece Amirlik 1. Yedek Planlaması, PMYO 2. Yedek Aday Yerleştirme Sonuçları, PAEM Eğitim sonu sınavı duyurularını yayımladı.

Polis Akademisi'nden Duyurular Art Arda Geldi -  PAEM, PMYO, PAEM (PÖH)

Akademiden PAEM, PMYO, PAEM (PÖH) Duyurusu

Polis Akademisi Başkanlığı'nca yapılan duyurulara aşağıdan göz atabilirsiniz : 

PAEM EĞİTİM SONU SINAV DUYURUSU

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde ve Fakülte Yüksek Okullar Müdürlüğünde (FYO) değişik sebeplerle işlemleri tamamlanan öğrencilerden (sağlık, ders ve sınav işlemleri, mahkeme kararıyla dönen vb.) eğitim sonu sınavına girmesi gereken adayların sınavları; 03 Haziran 2015 tarihli ve 29375 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarına polis memuru ve komiser yardımcısı rütbelerine aday memur olarak atanacaklara uygulanacak sınav yönetmeliği” hükümleri gereği Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Kampüsü’nde 28 Kasım 2018 tarihinde yapılacaktır. Söz konusu sınava katılacak öğrencilere sınav tarihleri ve tebliğ işlemleri Eğitim Şube Müdürlüğünce yapılacaktır. Öğrenciler kendilerine tebliğ edilen günde ve yerde sınava katılacaklardır. Anılan yönetmeliğin 6’ncı maddesi gereği ilan olunur.

PMYO 2. DÖNEM YEDEK YERLEŞTİRME DUYURUSU

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Sınavı 2. yedek aday yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. 2018-2019 eğitim öğretim dönemi için Polis Meslek Yüksekokullarına 31/10/2018 tarihli 1. yedek planlamada 15 kadın yedek adayın planlaması yapılmıştır. 2. yedek planlamada, asıl ve yedek olarak planlanan adaylardan kayıt yaptırmayan ve istifa eden adayların yerine kadın adayların 16’ıncı sırasından başlanılarak 3 kadın yedek adayın planlaması yapılmıştır. 2018-2019 eğitim öğretim döneminde Polis Meslek Yüksekokullarına yedek aday planlamaları, 2. Yedek aday planlama ile birlikte sonlandırılmıştır. Adaylara sonuçlar posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecek olup, internetteki resmi sayfamız üzerinden ilan edilen sonuçlar tebligat niteliğindedir. Tüm adaylara ilanen duyurulur.

PAEM (PÖH) DUYURUSU

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 4. Dönem (Özel Harekat) İlk Derece Amirlik Eğitimi sınavı sonucunda yedek aday olarak belirlenen ve 1.Yedek planlamasında müracaat sırası gelen 1. ve 2. yedek adayların PAEM Giriş ve Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nin 22.Maddesinin 2.fıkrası gereğince 14/11/2018 Çarşamba gününden itibaren en geç 17/11/2018 saat 18.00’e kadar Polis Akademisi Gölbaşı Yerleşkesine gelerek müracaat etmeleri gerekmektedir. Adayların yanlarında tören kıyafeti, özel harekat resmi kıyafeti ve bunların aksesuarları ile bot, eşofman ve spor ayakkabısı getirmeleri gerekmektedir.