Ordu Valisi Yavuz : Gençliğin Sorunu İşsizlik Değil, İş Beğenmemedir

Ordu Valisi Seddar Yavuz, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında, gençlerin işsizlik sorunu olmadığını iş beğenmeme sorunları olduğunu, kamu personeli alımı konusunda beklentilerin çok yüksek olmasını anlayamadığını söyledi.

Ordu Valisi Yavuz : Gençliğin Sorunu İşsizlik Değil, İş Beğenmemedir

Ordu valisi Seddar Yavuz, İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında konuştu. 2018 yılının ilk 9 ayında orduda 7 bin 325 kişinin işe yerleştirildiğini söyleyen Yavuz, işsizlik oranının düşük olduğunu , Türkiye'de işsizlik sorunu olmadığını, iş beğenmeme sorunu olduğunu söyledi.

Yavuz, "Şu algıyı değiştirmemiz lazım. Gençlik şunu diyor: 'Çalışmayayım, yatırım yapmayayım, ondan sonra geleyim koltuğa oturayım.' Böyle bir dünya yok. Biz kendimizi geliştirmiyoruz, kendimize yatırım yapmıyoruz. Çocuğa soruyorum 'ben tekstilde çalışamam diyor'. Niye çalışamazsın? 'mesaisi var' yanıtını veriyor. Böyle bir mantık olabilir mi? O yüzden sorunumuz bizim sadece işsizlik değil. İş beğenmeme kendisini geliştirmeme, kendisine yatırım yapmama, garanti memurluk bekleme. Böyle bir dünya kimse beklemesin. Bundan sonrada hiç olmayacak. O yüzden bizim gençlerimizi, çocuklarımızı yetiştirmemizi buna göre ayarlamamız lazım. Bunu yapmadığınız sürece herkes hayal kırıklığı yaşayacak" dedi.

Gençlerin kamuda istihdam konusunda çok büyük beklentileri olduğunu söyleyen Yavuz, "İnsanların devletten bu kadar çok istihdam beklemesini izah etmek zor. Türkiye'de insanlar işe girebilmek için üniversite okuyor. 'Ben kendimi geliştireyim, vasıflı hale geleyim' diye üniversite okumuyor. Diplomayı alan kendisini yetişmiş zannediyor. Bu durum üniversitelerin de başarısını düşürüyor. KPSS ve özel sektöre geldiğinde ise duvara çarpıyor" şeklinde konuştu.