Ömer Fethi Gürer: Taşeronda Çalışan Hastane Bilgi İşlemcileri ve Kamudaki Şoförlere Kadro Verilmeli

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Taşeron kadro sürecinde mağdur olduğu belirtilen hastanelerdeki bilgi işlemciler ile Kamuda kadro alamayan şoförlere kadro verilmesi gerektiğini, kamuda tek çözümün belediyede ve kurumlarda eşit işe eşit ücret olması gerektiğini söyledi.

Ömer Fethi Gürer: Taşeronda Çalışan Hastane Bilgi İşlemcileri ve Kamudaki Şoförlere Kadro Verilmeli

Sosyal medya üzerinden konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gürer, "Taşeronda çalışan Hastane Bilgi İşlemciler,Kamuda şoförler için kadro haktır verilmelidir.Tek çözüm kamuda ve belediyede doğrudan kadro, eşit işe eşit ücret.Ayrımsız,amasız, çözüm." ifadelerini kullandı. Mevsimlik ve geçici işçilerin de kamuya kadroluı olarak alınması gerektiğini söyleyen CHP Niğde Milletvekili Gürer, "Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifimi TBMM Başkanlığına sundum." şeklinde konuştu.

EYT'yi Anlayan Destek Verir

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gürer, EYT konusunun yeteri kadar anlaşılamadığını, Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda fikir sahibi olan herkesin bu konuda destek vereceğini söyledi. Gürer, "Ne yazık ki #EYT konusunun tam anlaşılmadığı görülüyor. Yada birileri bilerek saptırıyor. Kimse hak etmediğini istemiyor. Prim ve gün sayısını doldurmuş kişi sadece hakkını istiyor. İşin aslını bilen #EmeklilikteYaşaTakılanlar'a destek olur." dedi.

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Kamudaki geçici işçilerin kadrolu olması gerektiğini düşünüyor musunuz? , konuyla ilgili yorumlarınızı sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA