Ömer Fethi Gürer : EYT Hak İstemiyor, Hakkını İstiyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda Ömer Fethi Gürer'den yeni açıklamalar art arda geliyor. EYT meselesini yakından takip eden, konunun çözümü için iktidar ve muhalefetteki diğer partilere sık sık çağrıda bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, EYT meselesinin hiç bir siyasi tarafından görmezden gelinemeyeceğini, emeklilikte yaşa takılanlar sorununun çözümü konusunda çalışmanın siyasilerin boynunun borcu olduğunu söyledi.

Ömer Fethi Gürer : EYT Hak İstemiyor, Hakkını İstiyor

Sosyal medya üzerinden Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusuyla ilgili yeni değerlendirmelerde bulunan Ömer Fethi Gürer , EYT'ye kapıları kapatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da eleştirdi. 

"HİÇ BİR SİYASİ EYT'Yİ GÖRMEZDEN GELEMEZ"

Gürer, "Emeklilikte Yaşa Takılanların taleplerini hiç bir siyasetçi görmezden gelemez. Primini ödemiş, gününü doldurmuş,hakkını isteyen mağdurlara yeni bir hak istiyor gibi davranamazsınız.Hastası var, yaş nedeni ile iş bulamayanı var.Yokluk ve yoksulluk,mağduriyet EYT için kader kılınamaz.EYT ile ilgili Cumhurbaşkanı,AKP Genel Başkanı karşı duruşunu netleştirdi.İyi de Çankaya Köşkü varken kendine Saray yaptırırken neden bütçeyi düşünmedi.

"EYT HAK İSTEMİYOR, HAKKINI İSTİYOR!"

Günlük saray harcaması 1.8 milyon ve personel gideri aylık Çankaya 7 kat fazla.EYT hak istemiyor.Hakkını istiyor.Prim günü dolmuş,yıl tamamlanmış ve emekliliği hak etmiş, işten ayrılmış devlet,yaşına kadar ortada kal diyebilirmi? Hasta olanı, çalışmaz,duruma geleni, iş bulma şansı kalmayanı yoksulluğa ve sorunlu yaşama sosyal devlet bırakabilirmi? EYT için çözüm şart.Meclis gereğini yapmalı.Sn.Erdogan sanki #EYT vermeden isteyen gibi sunuyor.EYT primini ödemiş,günü dolmuş verdiğini istiyor.Devlet aldığını orda burda tüketmese doğru yönetse,faizi ile dahi artı yaratır.EYT hakkını yandaşa rant olarak aktar,sonra karşı çık ve kamuoyunu yanlış oluştur.EYThakkı verilmeli." dedi.

EYT Konusunda Yeni Gelişmeler Yaşanıyor!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusuyla ilgili dün AK Parti TBMM Grup toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT konusuna sıcak bakmadığını, erken emeklilik düzenlemesiyle ilgili herhangi bir çalışma yapılmayacağını söylemişti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA