Mustafa Destici Canlı Yayında Açıkladı : İdam Teklifi İki Kesimi Kapsıyor

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın sunuculuğundaki Tarafsız Bölge programında İdam düzenlemesi teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mustafa Destici Canlı Yayında Açıkladı : İdam Teklifi İki Kesimi Kapsıyor

İdam düzenlemesinin sapıklar ve teröristleri kapsayacağını söyleyen Destici, terör suçlarında ise suçu kesinleşmeden kimsenin idamının söz konusu olmayacağını, siyasi suçların bu kapsama girmeyeceğini vurguladı.

BBP Genel Başkanı Destici : Biz, Anayasanın 38. Maddesinin değiştirilerek, iki suç için idam cezasının geri getirilmesini istiyoruz. Kadınlarımızı, çocuklarımıza tecavüz edip öldüren sapıklar için idam cezası istiyoruz, bu konuda toplumun yüzde 90'ı evet diyor. İkincisi de bizzat eylem gerçekleştiren, Hakkari'de olduğu gibi teröristler için idam cezası istiyoruz. Bu suçları işleyenler için idam cezası istiyoruz.

Terör olayının failleri için idam istiyoruz. Bu talebin siyasi suçlarla ilgisi yok. Siyasi suçlarda biz idamın bedelini ödemiş kişileriz. Biz adaletin yerine gelmesi için çalışıyoruz. 1. kesim için yüzde 90, 2. kesim için 70 olur var. Sapıklar için halkın yüzde 90'ı, teröristler için yüzde 70'i olur diyor. Suçun kesin delillerle olması, suçlunun itirafı, mahkeme heyetinin oy birliği kararı, 2-3 sene aralığında bekleme olması gerektiğini, kontrolün son seviyede olması, hatasız olmasını istiyoruz. Caydırıcılıktan önce biz, bazıları 'İdam gelince suç azalır mı?' diyorlar, biz caydırıcılıktan ziyade adalet istiyoruz. AB uyumu kapsamında bunlar düzenlenebilir. Biz müslüman bir ülkeyiz, çocuklara kadınlara yapılan suçlara karşı hassasız, ayrıca avrupa ülkeleri 40 senedir terörle mücadele etmiyor.