Müjdeli Haber Yolda ! Uzman Jandarmalar için Yaş Sınırı Kalkıyor

Uzman erbaşların astsubaylığa geçişi ile uzman jandarmaların jandarma astsubaylığına geçiş şartlarındaki yaş farklılığının eşitlenmesi için düzenlemeye gidiliyor.

Müjdeli Haber Yolda ! Uzman Jandarmalar için Yaş Sınırı Kalkıyor

TBMM'de görüşmeleri devam eden İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 50 maddelik torba kanun teklifi arasında uzman jandarmaları yakından ilgilendiren maddeler yer alıyor.

Kanun teklifinin geçmesi halinde 3466 sayılı Kanun'un 18'inci maddesinin birinci fıkrasında 31 olan yaş sınırı 35'e çıkarılacak. Konuyla ilgili TBMM'de konuşan Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, "Kanun teklifinin 27'nci maddesinde yer alan uzman jandarmalarla ilgili bir değişiklik yapılmıştır. 3466 sayılı Kanun'un 18'inci maddesinin birinci fıkrasında 31 olan yaş sınırı 35'e çıkarılmış olup bunun olumlu bir gelişme olduğu düşünülmekle birlikte, Jandarma Genel Komutanlığının İçişleri Bakanlığına bağlandığı ve kolluk hizmeti gördüğü ve kuvvet komutanlıkları sınıfından çıkarıldığı düşünüldüğünde de uzman jandarmaların karşılığına gelen muadil derecelerinin, kadro derecelerinin polis memuru olduğu bir gerçektir.

"35 DEĞİL 45 OLARAK DÜZENLENMELİDİR" 

Polis memurlarının bir üst rütbeye terfilerinde yaş sınırının 45 olduğu göz önüne alındığında, bu durum uzman jandarmalar aleyhine bir durum doğurmaktadır. Uzman jandarmalar bu sınırın 35 yaş sınırında olması sebebiyle bunun bir hakkaniyetsizlik olduğunu düşünmektedir. Bu konudaki çalışmalarımızı milletvekili arkadaşlarımız Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına Meclise vermişlerdir." dedi.