MHP'li Halil Öztürk : 3600 Ek Gösterge Teklifinin Meclis Gündemine Gelmesini Bekliyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TBMM Genel Kurulu'nda 3600 ek gösterge konusunda konuştu.

MHP'li Halil Öztürk : 3600 Ek Gösterge Teklifinin Meclis Gündemine Gelmesini Bekliyoruz

Diğer muhalefet partilerinin yerel seçimlerin yaklaşmasını fırsat bilerek bir güreşçi edasıyla puan almak için meclis gündemine alakasız konular getirdiğini, ek gösterge önergesinin de zaman kaybı olduğunu , ek göstergeyle ilgili komisyon kurulması yerine kanun teklifinin meclis genel kuruluna gelmesi gerektiğini söyleyen Öztürk, MHP'nin seçim beyannamesinde ek gösterge ile ilgili detayların yer aldığını söyledi.

MHP Grubu adına TBMM Genel Kurulu'nda söz alan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, "Milliyetçi Hareket Partisinin araştırma önergesine konu olan, kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi hususunda Milliyetçi Hareket Partisinin seçim beyannamesinde de vaadi vardı ve biz bu 27'nci Dönemde de Milliyetçi Hareket Partisi olarak görüldüğü üzere altı tane kanun teklifi verdik. Bu kanun teklifleri şu anda Meclis Başkanlığına sunulmuştur." ifadelerini kullandı.

Öztürk şu şekilde devam etti :Komisyona gelmesini, Komisyondan da Genel Kurula inerek yasalaşmasını bekliyoruz. Şimdi, Meclis İç Tüzük'ümüzün 104'üncü maddesine göre, hepimizin bildiği üzere, Meclis araştırması belli bir konuda bilgi edinmek amacıyla yapılır. Şimdi, değerli arkadaşlar, diyelim ki bu Komisyon kuruldu, bunu araştırmak için üç ay, dört ay, belki beş ay gibi bir zaman gerekiyor. Bu zamana gerek yok. Burada sorun belli, konu belli, amaç belli, niyet belli. Milliyetçi Hareket Partisinin de ortaya koyduğu kanun teklifleri ortada, diğer siyasi partiler tarafından verilen kanun teklifleri de ortada. Gerek Milliyetçi Hareket Partisinin vermiş olduğu kanun teklifi gerekse diğer partilerin vermiş oldukları kanun teklifleri birleştirilmeli, komisyonlara ve Genel Kurula gelerek bunların kanunlaşması beklenilmelidir.Bugün görüşmekte olduğumuz Meclis araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin talep, bir kanun teklifinin görüşülmesi talebi değildir.

KOMİSYONA İHTİYAÇ DA GEREK DE YOKTUR

Burada kurulacak bir komisyona da gerek, ihtiyaç yoktur. Bu son haftalarda sık sık karşılaştığımız araştırma komisyonu kurulması yönündeki önergeler giderek amacı dışında bir hizmet ifa ediyor. Burada siyasi partiler, sanırım, yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerinde belki bir güreşçi gibi puan kazanmak adına sürekli Meclisin gündemine getirerek Mecliste gereksiz araştırma önergeleri kurulması hususunda bir talepte bulunuyorlar. Oysaki demin de dediğim gibi sorun belli, konu belli, çözüm belli. Elbette ki bizler de kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesini istiyoruz.

SEÇİM VAADİMİZDE VARDI

Bu bizim seçim vaadimizde vardı; öğretmenler, din görevlilerine, ebe, hemşire, sağlık memuru, emeklilere ve bu kadroyu taşıyan herkese -yaklaşık 1,5 milyonu- ilgili kişilere verilmesini talep ettik. Burada amaç kanun teklifinin desteklenmesi veya bu alandaki kanun tekliflerinin birleştirilerek görüşülmesidir. Bunu sağlamamız lazım.Milletimiz Mecliste çözüm ve sorunlarla ilgili çalışmaları beklerken işin boyutunu değiştirmek, bugün olduğu gibi sadece zaman kaybına neden olmaktadır. Oysa Türkiye Büyük Millet Meclisinin çalışma saatlerinin daha etkin ve daha verimli kullanılması gerektiği noktasında büyük bir hassasiyet taşıyoruz. Çalışanlarımızın, emeklilerimizin güvenlik görevlilerimizin sorunlarını biliyor ve onların sorunlarına çözüm üretmek adına Mecliste kanun tekliflerimizi sunmuş bulunuyoruz, büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak da ek gösterge uygulamasında yaşanan sorunlara ilişkin eşitsizliklere köklü çözüm getiren kanun teklifinin bir an önce gündeme alınarak yasalaşmasını diliyoruz. Konu az evvel ifade ettiğim gibi, Meclisin gündemine gelmesini bekliyoruz.