KPSS'den Yüksek Alanlar Dahi Atama Korkusu Yaşıyor

Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Sağlık Bakanlığı'nda görev yapmak isteyen sağlık görevlisi, hemşire, acil tıp ve sağlık bakım teknisyenlerin ek atama müjdesi beklediğini söyledi.

KPSS'den Yüksek Alanlar Dahi Atama Korkusu Yaşıyor

Hastanelerde kadro eksikliği olduğunu, büyük aksamaların meydana geldiğini söyleyen Bülbül, personel sayısının yetersiz olduğunu, sağlıkçıların omzuna yoğun çalışma saati ve fazla mesai yükünün bindiğini vurgulayarak, atama yapılıp yapılmayacağını Fahrettin Koca'ya sordu.

Bülbül, "Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapmak isteyen hemşire, sağlık görevlisi, acil tıp ve sağlık bakım teknisyenleri ek atama bekliyor. Hastanelerde kadro eksikliği nedeniyle verilen hizmette büyük aksamalar yaşanıyor. Yetersiz personel sayısı, hâlihazırda çalışan sağlık emekçilerinin omuzuna yoğun çalışma saati ve fazla mesai olarak yükleniyor. Bu durumda 600 bine yakın mezun gencimiz boşta bekliyor hem de sağlık personelimiz yıpranmış oluyor. KPSS'den yüksek puan alan gençlerimiz bile "Acaba atanacak mıyım?" korkusuyla yaşıyor. Hem sağlık hizmetlerinin aksamaması hem de gençlerimizin hak ettiği kadroyu alabilmesi için sağlık çalışanlarına acilen istihdam yaratılması gerekiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sormak istiyorum: Sağlık çalışanı gençlerimiz için atama yapılacak mı?" dedi.