KHK ile İhraç Edilen Memurların İadesi ile İlgili Açıklama: OHAL Komisyonu..

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, OHAL Komisyonuna 125 bin başvuru yapıldığını belirterek, "Bu başvurulardan 40 bini görüşülerek karara bağlandı. 40 binden 2 bin 700'ü iade edilmiş durumda, 37 bin 300 kişinin başvurusu reddedilmiş." ifadelerini kullandı.

KHK ile İhraç Edilen Memurların İadesi ile İlgili Açıklama: OHAL Komisyonu..

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı bir canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL kapsamında çıkartılan KHK'larla kamudaki görevinden ihraç edilen memurlarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Bir canlı yayına katılan Oktay yaptığı açıklamada kamudaki ihraçlara ve OHAL Komisyonunun ihraçlarla ilgili verdiği iade kararlarına değindi.

Silahlı terör örgütü FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından kamudaki görevinden, terör bağlantısı nedeniyle KHK ile ihraç edilenlerin olduğunu söyleyen Oktay, kamu kurumlarında ciddi bir ayıklama yapıldığını söyledi.

İhraçların ciddi kriterler çerçevesinde yapıldığını söyleyenj Oktay,  kararların adli değil idari olduğunu söyledi.

125 BİN BAŞVURU

7 üyeden oluşan OHAL Komisyonunun ihraçlar için yapılan itiraz başvurularını değerlendirdiğini söyleyen Oktay, şu ifadeleri kullandı:

"Tek bir şey de müdahil olunmadı, işini nasıl yapılacağıyla alakalı bir şey söylenmedi, söylemedik. İstediğimiz şey şuydu: Sayın Cumhurbaşkanımızın da çok net ifade ettiği şey buydu, hakkaniyetle çalışacaksınız, doğru olanı yapacaksınız, vicdanınızın sesini dinleyeceksiniz. Unutmayın, verdiğiniz kararlar Türk milleti adına verilen kararlardır. Dolayısıyla bu komisyon çok ciddi şekilde, son derece titiz bir çalışma yürüttüler."

Kamudaki görevinden KHK ile ihraç edilen memurlarla ilgili tüm belgelerin toparlanarak itirazların değerlendirildiğini söyleyen Oktay, "Komisyona 125 bin başvuru oldu. Bu başvurulardan 40 bini görüşülerek karara bağlandı. 40 binden 2 bin 700'ü iade edilmiş durumda, 37 bin 300 kişinin başvurusu reddedilmiş." dedi.

KOMİSYON KARARLARINA YARGI YOLU AÇIK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıklamasının devamında, komisyonun kararlarına karşı yargı yolunun açık olduğunu kaydetti.

KHK haberlerinden haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com  | Ankara