Duyurular Art Arda Geldi! EGM 10 Bin Bekçi, CTE 10 Bin Personel Alacak

Kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımları hakkında siz değerli ziyaretçilerimize son dakika haberlerini ulaştırmayı sürdürüyoruz. CTE Personel alımları ve Bekçi alımı hakkında son dakika gelişmeleri.

Duyurular Art Arda Geldi! EGM 10 Bin Bekçi, CTE 10 Bin Personel Alacak

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE 10 BİN YENİ BEKÇİ KADRO İHDASI

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile EGM'ye 10 bin bekçi kadro ihdası gerçekleştirilmişti, Bekçi alımı ile ilgili duyuruların kısa sürede yayımlanması bekleniyor. Bu duyurunun yanı sıra bugün meclisten de son dakika bilgisi geldi. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nda 2019 yılında 10 bin personel alımı yapılacağını açıkladı.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI İÇİN TIKLAYIN.

CTE 2019 YILINDA 10 BİN PERSONEL ALACAK

CTE Genel Müdürü Yılmaz, "Yaklaşık 61 bin civarında personelle hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Şu anda da alım aşamasında 7.500 kişilik bir dilimimiz var. Onunla beraber toplamda -aşağı yukarı- 68-69 bin civarında bir çalışanımız olacak. Bunlar da işte bir kısmı yönetici, uzman, destek personeli gibi birimlerden oluşuyor. Tabii, bizim uzman personel de psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı gibi, öğretmen gibi unvanlardan oluşuyor. 2019 yılı içerisinde de 10 bine yakın yeni bir personel alımı yapmayı planlamaktayız." dedi. Daha önce kamu bülteni olarak CTE'nin yeni açılacak cezaevleri için personel ihtiyacının arttığını ve önümüzdeki süreçte yeni ilanların geleceğini duyurmuştuk. CTE Genel Müdürü Şaban Yılmaz da bu konuya değinerek, "Personel politikalarımızdaki durumumuz nedir? İlk istihdam tabii, bu yeni açılacak kurumlarımızın ihtiyacı oluyor, başka kurumlar a geçenler oluyor, istifa edenler oluyor, onun yerine yeni personel alımı devam ediyor. Tabii, bu kadar personel olunca bunun bir de tayini, terfisi oluyor. Tayinler bizde NAS denen sistem üzerinden, otomatik sistem üzerinden oluyor." şeklinde konuştu.