Doldur Boşalt Yöntemiyle Memur Atama Yöntemi TBMM Gündeminde

Afyonkarahisar Milletvekili Köksal, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı'nda iki sene içerisinde 7 kez özel kalem müdürlüğüne atama yapıldığını, doldur boşalt yönteminin kullanılarak haksız atamalar gerçekleştirildiğini söyledi.

Doldur Boşalt Yöntemiyle Memur Atama Yöntemi TBMM Gündeminde

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığının iki sene içerisinde 7 kez özel kalem müdürlüğüne atama yaptığını, doldur boşalt yöntemiyle haksız memur ataması gerçekleştirdiğini söyledi.

Sayıştay raporunda da konunun belirtildiğini söyleyen Köksal, Türkiye'de bir çok insanın memur olma hayali kurduğunu, işsiz sayısının çok olduğunu fakat buna rağmen haksız atamaların önüne geçilmediğini söyledi.

Köksal, "Evet, geçtiğimiz günlerde Sayıştay raporları ortaya çıktı ve Sayıştay raporuna göre seçim bölgem Afyonkarahisar'da AKP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanının iki sene gibi kısa bir süre içerisinde 7 kez özel kalem müdürlüğüne atama yapıldığı, tabiri caizse, doldur boşalt yöntemiyle özel kalem müdürlüğünün âdeta bir geçiş noktası olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Sayıştay, kanun önünde eşitlik, kamu hizmetine girmede eşitlik ile liyakat ilkelerine aykırılık oluşturmamak adına özel kalem müdürlüğü kadrolarına atanacakların belediye başkanlarının bir seçim dönemi boyunca çalışabilecekleri kişilerden veyahut mevcut memurlar arasından seçilmesi gerekmektedir." şeklinde görüş beyan etmesine rağmen, 7 kez, özel kalem müdürlüğünün bir memuriyete geçiş kadrosu olarak kullanılması Türkiye'de bu kadar işsiz varken işsiz gençlerimiz intihar ederken ne kadar doğrudur? Bu konuda Sayıştay raporuna istinaden herhangi bir soruşturma yapılacak mıdır?" dedi.