CTE Yeni İnfaz Koruma Memuru (İKM) Alımında Yaş ve KPSS Şartı

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 2019 yılında 15 bin kamu personeli alacak. Peki bu alımda kaç infaz koruma memuru alımı yapılacak? İKM alımında yaş ve KPSS şartı kaç?

CTE Yeni İnfaz Koruma Memuru (İKM) Alımında Yaş ve KPSS Şartı

Adliyelere yeni personel alımı müjdesi geçtiğimiz hafta Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'den gelmişti.

Twitter adresi üzerinden bir açıklama yapan bakan Gül, Bakanlık bünyesine 15 bin kamu personeli alımı yapılacağını söyledi. Bakan Gül 'ün bu açıklamasının ardından Kamubulteni.com 'u soru yağmuruna tutan adaylar, bu alımda kaç infaz koruma memuru alımı yapılacağını, alımda KPSS ile yaş şartının ne olacağını sormaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak adayların sorularını yanıtlamak üzere bu haberimizi kaleme aldık.

KAÇ İNFAZ KORUMA MEMURU ALIMI YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı bu yıl da 15 bin personel alımı yaptı. 15 binlik alımda 6 bin 681 infaz koruma memuru alımı oldu. 2019 yılı için de Adalet bakanlığı 15 binlik alım planladı. Aynı şekilde bakıldığında, yeni açılan cezaevleri de eklendiğinda 7 bin civarında İnfaz Koruma Memuru alımı yapılması bekleniyor.

KPSS PUAN ŞARTI

İnfaz Koruma Memuru alımında puan şartı 70 'tir. Lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türü değerlendirmeye alınacak ve 70  'in üzerinde alan adaylar mülakatlara çağrılacak. Mülakatlara alınacak sayının 10 katı kadar aday çağrılır.

YAŞ ŞARTI

İnfaz Koruma memuru alımında yaş şartı başvuru yapılan KPSS'nin yapıldığı yıla göredir. Adayların başvuru yaptıkları KPSS'nin yapıldığı yılın ilk ayına göre 30 yaşını bitirmemiş olması gerekmektedir. (1 Ocak 2018 itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak)

KPSS ŞARTI DÜŞMELİ Mİ?

Binlerce aday, İKM alımında KPSS şartının 60 'a düşmesini istiyor. Özellikle Dün açıklanan KPSS liseye 996 bin kişinin girdiği görülünce, KPSS şartının 60 'a düşmesi gündeme alınabilir. Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konu hakkındaki yorumlarınızı yazabilirsiniz.

İLAN SAYFASI

Adalet Bakanlığı, CTE ve diğer tüm kurumların kamu personeli alımları Kamubulteni'nde. İlanlardan bildirim alarak haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER