Burcu Köksal Tek Tek Anlattı : Direk Memur Olarak Atansınlar

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Şehit yakını, gazi yakını ve gazilerin kamu kurumlarında tuvalet temizlediğini, paspas yaptığını hatırlatarak kahramanlarımızın yakınları ve kahramanlarımıza doğrudan devlet memuru kadrosu verilmesi gerektiğini söyledi.

Burcu Köksal Tek Tek Anlattı : Direk Memur Olarak Atansınlar

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda şehit yakını, gazi yakını ve gazilerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının kamuya doğrudan devlet memuru kadrosuyla alınması gerektiğini söyledi.

Köksal, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk'a şunları sordu:

Sormak istediğim özellikle merak ettiğimiz şeyler var. "Anayasaya göre Devlet Harp ve Vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle malul ve gazileri korur" ifadeleri yer alıyor. Fakat kamuda hizmetli kadrosunda çalışan şehit ve gazi yakınları için Anayasa'nın bu hükmüne uyulduğunu ne yazıkki görmüyoruz. Kamu kurumlarında çalışan çok sayıda şehit yakını, gazi, gazi yakını hizmetli kadrosunda çalışanlar, yerleri paspaslıyor, tuvalet temizliyor. Kamu kurumlarında çalışan çok sayıda şehit yakınına yer paspaslanıyor, tuvalet temizletiliyor. Anayasa ihlal ediliyor. Biz genelge yayınladık diyeceksiniz, bakın bu iş genelgeyle çözülmüyor, binlerce kamu kurumu var, siz bu genelgeye uyulup uyulmadığını denetleyemezsiniz. Tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının direk memur kadrosuna atanması gerektiğini söylüyoruz. Şehit er , erbaş'ların anne babaları 1050 TL aylık alıyor, eğer başka geliri yoksa bu insanlar çekim sıkıntısı çekiyorlar. 15 Temmuz şehidinin annesi 3500 TL'nin üzerinde maaş alıyor. Sn. Bakan bu ayrım niye? Koskoca bütçede şehit anne babalarına 1'inci dereceden devlet memuru maaşını veremiyorsak yazıklar olsun.