Bakan Pakdemirli : 10 Milyon Fidan Sayısına Ulaşacağız

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 10 milyon öğrenci adına bakanlık tarafından fidan dikimi yapılacağını, projeyle birlikte 81 ilde eş zamanlı olarak 150 bin öğrencinin fidanlarına kavuşacağını söyledi.

Bakan Pakdemirli : 10 Milyon Fidan Sayısına Ulaşacağız

Haydar Aliyev Ormanı'nda 'Fidanlar Fidanlarla Büyüyor' isimli fidan dikim programına katılan Pakdemirli, tarım ve orman liselerine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, orman mühendislikleri ile veterinerliğin çok daha değerli hale gelmesi konusunun ilk tercihleri arasında yer aldığını, bununla ilgili YÖK Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı ile görüşmeler yapılacağını söyledi. Dünyada ormanların azaldığını, Türkiye'de ise arttığını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı, "Bakanlık olarak en önemli görevlerimizden biri de ülkemiz ormanlarının artırılması. Ağaçlandırma çalışmalarında önemli adımlar attık.

Dünyadaki orman varlığı azalırken, Türkiye'deki orman varlığını artırdık ve orman varlığını artıran nadir ükelerden biri olduk. Son 16 yılda 5 milyon hektar alanda ağaçlandırma yaptık. Erozyon kontrolü, bozuk ormanların iyileştirilmesi çalışmalarına hız kazandırdık, 4 milyon 200 bin adet fidan diktik. 2002'de 16 milyar adet ağacımız vardı, bugün 22 milyar adete ulaştık. 2023 hedefimiz de 24,5 milyar ağaça ulaşmaktır" şeklinde konuştu.

Polis Alımı, Askeri Personel Alımları, Kamu ve Özel Sektör İş Fırsatlarını Kaçırmamak için Türkiye'nin Lider Memur haberleri sitesi kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

Kamu Bülteni Ücretsiz Uygulaması için TIKLAYIN