Atanamayan Memur Adaylarının En Büyük Sorunu: Torpil

Son dönemlerde göçler ciddi anlamda arttı. Özellikle 25-29 yaş arası atanamayan, torpille önü tıkanan gençler çareyi yurt dışına çıkmakta buluyor.

Atanamayan Memur Adaylarının En Büyük Sorunu: Torpil

Yeni Şafak Yazarı Faruk Aksoy, bugün kaleme aldığı yazısında adeta ülkemizdeki gençlerin sesi oldu.

Son dönemlerde yaşanan göç olaylarını, TÜİK 'in açıkladığı göç istatistiklerine göre değerlendiren Aksoy, ülkede torpili olmadan çay bile içilmesini söyledi.

Aksoy açıklamasında, ülkeden göç edenlerin büyük bir bölümünün 25 ile 29 yaş aralığında söyledi. Büyük bir felaket ve yıkımın bu şekilde rahatça görüldüğünü söyleyen Aksoy, bir bireyin, bir gencin kolay yetişmediğini söyledi.

Emek veriyorsun, hayaller kuruyorsun, umutlar yeşertip dualar okuyorsun, nasihatler veriyorsun, topluma kazandırmaya çalışıyorsun diyerek açıklamasını sürdüren Aksoy, bu şekilde yetişen ve vatanına milletine hayırlı bir birey olacakken bir şark kurnazının gelip onun önüne geçtiğini ve tüm umutlarını kaybetmesine neden olduğunu söyledi.

KİMSE NİYE GİDİYORSUNUZ DEMİYOR

Göçlerin sürekli olarak arttığını söyleyen Aksoy, "Ne istiyorsunuz, neye itiraz ediyorsunuz?" diye soranın olmadığını, ülkeden niye göç ettiğini kimsenin sormadığını söyledi.

Bu kadar insan sırf eğitim için yurt dışına gidemez, bu kadar insan vatan haini olamaz FETÖ 'cü olamaz diyen Aksoy, herkesin ne yaşadığını, ömründe ne çileler çektiğini kendisinin bildiğini söyledi.

1 BARDAK ÇAY İÇİN BİLE TORPİL LAZIM

Aksoy açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Bir bardak taze çay içmek için bile torpil lazım, ocakçıyı tanıyorsanız taze, tanımıyorsanız bayat çay içiyorsunuz, bunu herkes görüyor, herkes yaşıyor, adalet duygusu temelden sarsılmış durumda.

Milliyetçi, maneviyatçı duygular da bir yere kadar götürüyor toplumu, küçücük bir ilçe belediyesinin yolsuzluk dosyası dudak uçuklatıyor, kamudaki israf göze batmıyor, göz çıkarıyor.

Bu usulsüzlükler memleket zenginleşirken pek görülmez ama alım gücü düştükçe, piyasa daraldıkça, umutlar kırıldıkça patlar, çok kötü patlar.

TÜİK raporu, o patlamalardan biridir işte, hem de ne sessiz bir patlama...

Dışarıya giden genç, "Bu ülkede benim adamım yok, bir şey yapmam mümkün değil, aklımın işe yaradığı bir yer bulayım bari kendime" diyerek çekip gidiyor.

Ben bu ülkenin düşmanı değilim...

ON YIL ÖNCE BİR KONFERANSA GİTTİM

Aydın 'da bir konferansa gittiğini söyleyen Aksoy, üniversiteye hazırlanan gençlere yönelik düzenlenen bu konferansta panoya Cem Yılmaz'ın, Beyazıt Öztürk'ün, Arda Turan'ın ve Steve Jobs'un fotoğrafının yansıtıldığını söyledi.

Aksoy sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Kalktım ayağa, "Öğrencilere başarı hikayesi olarak sadece bu insanları mı göstereceksiniz, bizim mutlu bir çiftçiye, gülümseyen bir memura, ışıltılı bir doktora, keyifli bir işçiye, zeki bir mühendise, mübarek bir anneye ihtiyacımız yok mu? Biz sınavları kazanamayanları belirlemek için yapıyoruz beyefendi, kazanamayanlara göre bir ülke inşa ediyoruz, popüler insanları göstererek mi bu çocuklara huzurlu yarınlar vadedeceğiz?" dedim, çıktım gittim."

Kamubulteni.com |Ankara
Kaynak: Yeni Şafak