Temel İhtiyaç Kredisi Çıkmayanlara Karşılıksız Destek Önerisi TBMM'de

10 bin Temel İhtiyaç Kredisi sonucu olumsuz olan , 3 bin TL verilen ve sonucu henüz açıklanmayanlar için yeni gelişme. Adana Milletvekili , önerge ile durumu TBMM gündemine taşıdı.

Temel İhtiyaç Kredisi Çıkmayanlara Karşılıksız Destek Önerisi TBMM'de

10 bin TL temel ihtiyaç kredisi için yeni hamle.

Milletvekili İsmail Koncuk, TBMM 'ye bir önerge sundu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'ın yanıtlaması üzere verilen önergede temel ihtiyaç kredisi desteğinde yaşanan mağduriyetler gündeme getirildi ve önemli sorular soruldu.

"Albayrak duyana kadar, destek kredisi aldatmacası gündemden düşmeyecektir. Bu ülkede 4 milyon vatandaşımıza e haciz uygulandı, çoğu kişiye de sicili bozuk diye verilmedi. Hiç bir gerekçe gösterilmeden verilmeyen de var. 10 bin isteyip 3 bin alanda. Allahtan korkun." ifadeleri ile önergesini yayımlayan Adana Milletvekili İsmail Koncuk, 10 bin TL'ye başvuru yapan yüz binlerce kişiye 3 bin TL 'lik kredi çıktığını , öte yandan sicil affı gelmesine rağmen bankaların on binlerce kişiye sicil nedeniyle kredi vermediğini söyledi.

10 bin TL başvuru linkleri ve başvuru şekli anlatımı için TIKLAYIN

İşte soru önergesinin tam metni:

Covit 19 tedbirleri kapsamında on binlerce esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığı, milyonlarca işçimize yüz binlercesinin daha katıldığı, asgari ücretli , emekli gibi son derece kısıtlı geliri olanların ciddi sıkıntıya düştüğü açıktır. 6 ay ödemesiz 10 bin TL ihtiyaç kredisi ile ilgili kamuoyunda çok ciddi bir infial uyanmıştır. 

Bu Bağlamda;

1. Devlet bankalarına 10 bin TL kredi başvurusu yapan toplam kaç kişidir?

2. Devlet bankalarına yaptığı 10 bin TL kredi talebi 2 bin TL veya daha az ödenen kaç kişi bulunmaktadır?

3. Devlet bankaları kaç kişiye olumsuz cevap vermiş, kaç kişiyi beklemeye almıştır?

4. Başvurusu üzerinden 30-40 gün geçtiği halde hiç cevap verilmeyen vatandaş sayımız kaçtır?

5. Adı temel ihtiyaç kredisi olmasına rağmen, temel ihtiyaçları karşılaması mümkün olmayan vatandaşlarımıza, kısıtlamalar konulması doğru mudur? Kısıtlamalar koymayı sosyal devlet anlayışı ile nasıl bağdaştırabiliriz?

6. Bankaların temel ihtiyaç kredisi vermediği veya talebini askıya aldığı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza karşılıksız yardım yapmayı düşünüyor musunuz?

Peki sizin temel ihtiyaç desteği sonucunuz ne durumda?3 bin TL mi geldi yoksa olumsuz cevap mı aldınız? Bilgi alış verişi için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA