Metal İşçilerinin Maaş Zamları Açıklanıyor

Son dakika haberi: Metal sektöründe çalışan 130 bin işçinin toplu sözleşme maaş zamları için kritik gün geldi. Maaş zamları bugün açıklanıyor.

Metal İşçilerinin Maaş Zamları Açıklanıyor

Metal işçilerinin maaş zammı oranları belli oluyor.

Arçelik, Bosch, Ford Otosan, Mercedes, Renault, Siemens, TOFAŞ ve TürkTraktör 'ün de aralarında olduğu toplamda 186 farklı yerde çalışan 130 bin civarında işçinin maaş zamları için geri sayım sona eriyor.

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası  tarafından  7 Ekim günü toplu sözleşme görüşmelerine başlanıldı. İşçilerin maaş zamları için iki kesim bugün son defa bir araya gelecek. 

Sözleşmenin kapsamı belirlenirken maaş zamları konusunda henüz nihai karara dair bir bilgi verilmedi.

Türk Metal sendikası tarafından bir açıklama yapıldı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada işçilere ilk altı ayda yüzde 26,28, ikinci altı ayda enflasyon +yüzde 1 zam istemişti. Sendika Başkanı Pevrul Kavlak maaş zamları ile ilgili yaptığı açıklamada “Bilimsel ve gerçekçi temellere dayanarak hazırladığımız taleplerimiz, inanıyoruz ki anlayışla karşılanacaktır” ifadelerini kullandı.

MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da “Sektörümüzün içinden geçtiği sıra dışı şartların dikkate alınacağına, başta ülkemiz olmak üzere bütün paydaşlar için olumlu sonuç doğuracak şekilde ortak akılla hareket edileceğine inanıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA