Güvenlik Görevlilerini İlgilendiren Çok Önemli Düzenleme

Kamu kurumları bünyesinde çalışmakta olan güvenlik görevlileri ile kamuda çalışmak isteyen güvenlik görevlilerini ilgilendiren önemli bir düzenleme yolda.

Güvenlik Görevlilerini İlgilendiren Çok Önemli Düzenleme

Güvenlik görevlileri ile ilgili flaş haber.

Sabah Gazetesi 'nden Faruk Erdem , bugün kaleme aldığı yazısında güvenlik görevlileri ile ilgili flaş bir haber kaleme aldı. Erdem yazdığı yazısında koruma ve güvenlik görevlilerinin statülerinin değiştirilmesi için bir taslak çalışmanın başladığını söyledi. 

Söz konusu yeni taslak ile koruma ve güvenlik görevlisi artık sürekli işçi kadrosunda olmayacak. Bundan sonra da yapılacak koruma ve güvenlik görevlisi alımlarında kadro sürekli işçi olmayacak. 

POZİSYONLAR İPTAL EDİLECEK VE 4B 'Lİ OLACAKLAR

Kamu kurumlarının ellerindeki boş koruma ve güvenlik görevlisi işçi pozisyonları iptal edilecek ve bunlar 4/B li sözleşmeli personel pozisyonları ile değiştirilecek.

Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda değişiklik yapılmasına dair taslağın yakın zamanda yürürlüğe girmesi bekleniyor.

4/B NEDİR?

B grubu kadrolar ; kariyer meslek olarak anılan meslekler dışında kalan diğer kadrolar olarak tanımlanmıştır. (Örneğin, mühendis, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi, ambar memuru, VHKİ vb.) Bu kadrolara ilk defa atanacak personelin KPSS'ye girerek ÖSYM tarafından ilan edilecek KPSS Tercih Kılavuzunda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarına ait boş kadrolardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri halinde, puanları ve tercihleri çerçevesinde bilgisayar ortamında yerleştirme işlemleri yapılmaktadır.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA