Türk Tarih Kurumu Başkanı: Kendim İstifa Edersem Saygısızlık Olur, Cumhurbaşkanım İsterse İstifa Ederim

15 Temmuz Fetullahçı terör örgütünün hain darbe girişimiyle ilgili yapıtğı konuşmayla gündeme bomba gibi düşen Türk Tarih Kurumu Başkanı, 15 Temmuz hain darbe girişimine katılanlardan pişman olanların affedilmesine yönelik açıklamalarda bulunmuş, daha sonra bu açıklamalarının sehven olduğunu, söylemlerinin dil sürçmesiyle meydana geldiğini iddia etmişti.

Türk Tarih Kurumu Başkanı: Kendim İstifa Edersem Saygısızlık Olur, Cumhurbaşkanım İsterse İstifa Ederim

Türk milletinin büyük tepkisini çeken açıklamalarının ardından istifası beklenen Türk Tarih Kurumu, kendisini bu göreve Cumhurbaşkanının getirdiğini, istifa etmesi halinde saygısızlık olacağını, Cumhurbaşkanının istifasını istemesi halinde istifa edebileceğini söyledi.  TTK Başkanı konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Maalesef haklı olarak tepkiler geldi. Bu karışmış kelimesini yok sayıyorum, kabul etmiyorum. Bu lanetli terör örgütü o gün insanlarımıza, polisimize, halkımıza silah doğrulttu. Affedilmelerini istemem mümkün değil. Maalesef o an yaptığım hatayı fark edemedim. Kimse de sanırım o an fark etmedi, fark edilseydi mutlaka düzeltirdim. Boşluk anımda yanlış bir cümle kurdum. Herkesten özür diliyorum. Herkesin beni anlamasını diliyorum. Kendilerini üzmüşsem o üzdüğüm insanlardan da özür diliyorum. Sosyal medyada bizim ne düşündüğümüze bakılmadan bir anda akıllarına geleni söylüyorlar. Tepkileri görünce çok üzüldüm.

Nedamet duyan, pişmanlık duyan kişiler, bu darbe teşebbüsüne karışmamış, ihanet tarafını görünce iltisakını kesmiş ve etkin pişmanlık gösterip mücadeleye katılanları kast ettim ve tekrar FETÖ'nün eline düşmemesi için kazanmamız gerektiğini söylemek istemiştim aslında."Cumhurbaşkanımıza 'karışmış' kelimesini yanlış kullandığımı anlatan bir metin yazdım. Kendisinden de bu cümleyi yanlış kullandığımı ilettim ve pişmanlığımı dile getirdim. Ne ifade etmek istediğimi, düşüncemi yanlış ifade ettiğimi, aslında düşüncemin ne olduğunu Sayın Cumhurbaşkanımız ile paylaştım. Karışmış kelimesinin sürçi lisan olduğunu ifade ettim. Bilgi yazısı hazırlayarak ilgili makamlara gönderdim. 

Ben Sayın Bakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın her türlü kararını saygıyla karşılarım. Çünkü ben Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ile buraya tayin oldum, o tayin etti, o aldığında hiç üzülmem. Görevim hizmetim buraya kadarmış derim. Cumhurbaşkanımız isterse, gereğini yaparım, istifa ederim. Ama ben kendim istifa edersem bunun saygısızlık olacağını düşünüyorum.