Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig Maçları için Tarih Belli Oldu! Ligler ne zaman açılacak? sorusuna yanıt geldi

Son dakika... TFF Başkanı Nihat Özdemir'den açıklamalar art arda geldi. Süper Ligin açılış tarihi netleşti. TFF Başkanı video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör ligi maçları için tarihi açıkladı.

Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig Maçları için Tarih Belli Oldu! Ligler ne zaman açılacak? sorusuna yanıt geldi

TFF BAŞKANI ÖZDEMİR'İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

İlk vakanın görülmesinin ardından maçları seyircisiz oynattık, ilk ölümlü vakanın ardından ligleri erteledik. Şimdi bir buçuk ay gibi bir zaman geçti. Futbol ailesi olarak hem dayanışma hem önlemler konusunda gerekli adımları attık. TFF olarak virüse karşı kararlı mücadelemizle önemli yol aldık. Devletimizin kararlarına harfiyen uyduğumuz gibi, sağlık kurulumuz futbola dönüş için çok önemli çalışma gerçekleştirdi.

LİGLER 12 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

Bugüne denk en sağlıklı şekilde liglerin tamamlanması için çaba sarf ettik. Önce sağlık anlayışımızdan hiç vazgeçmedik. Hep Türk futbolunun selametini düşünerek hareket ettik. Elimizden geleni yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bu süreçte Gençlik ve Spor Bakanımız ile toplantılar yaptık. Süper Lig, 1. Lig, 2. ve 3. Lig kulüplerimizin görüşlerini aldık. Sağlık Bakanlığı ve Bilim kurulu ile istişare içerisinde süreci değerlendirdik. UEFA ve FİFA ile görüşmeler yaptık. Sağlık Bakanımızla dün bir görüşme gerçekleştirdik. Sn. Koca, gerçekten zor bir görevi başarıyla yürütüyor, verdiği mücadele ve duruşuyla hepimize örnek oldu. Bugün yönetim kurulumuz olarak toplantımızı yaptık, devletimizin tüm kurum ve kuruluşuyla hazırladığı normalleşme kapsamında değerlendirmelerde bulundu. Tüm şartları göz önünde bulundurarak yol haritası çizdik. Şimdilik olmak kaydıyla; Altını çizerek söylüyorum. Elimizde değişik senaryolarımız olmak kaydıyla, ertelenen süper lig, 1. lig, 2,3. lig ve bölgesel amatör liglerimizi 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık.

SEZONU TEMMUZ AYINDA TAMAMLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Sağlık Bakanlığımızda konuyu bilim kuruluna havale edecek. Sağlık Bakanlığı ve Bilim kurulu müsabakaların nasıl ve hangi şartlarda oynanacağına karar verecek. Bu süreçte Bilim Kurulu'nun değerlendirmelerini de içeren, sürecin sonunda ortaya çıkacak esasları da tüm kulüplerimize bildireceğiz. Bilim kurulumuz bu çalışmalarını yürütürken biz de TFF olarak; Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig  , 3 Lig ve Bölgesel Amatör Lig temsilcileriyle görüşmeler yapmaya başlayacağız. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunu'nun tavsiyelerinden sonra liglerimizi başlatacağız. Sezonu tamamlamayı hedefliyoruz. Antrenmanlarımıza başlayan kulüplerimizin bu zaman zarfında hazır olacağını düşünüyoruz. Hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyoruz. İnşallah liglerimizi en güzel şekilde Temmuz ayında tamamlayıp, kupalarımızı sahada vereceğiz.