MSB ASAL'dan Yedek Subay Astsubay, Er Erbaş Duyurusu Askerlik Yerleri Açıklanıyor-İşte Askerlik Sevk Tarihleri 2021

Milli Savunma Bakanlığı ASAL tarafından bir açıklama yapıldı ve askerlik yerlerinin bugün belli olacağına yer verildi.

MSB ASAL'dan Yedek Subay Astsubay, Er Erbaş Duyurusu Askerlik Yerleri Açıklanıyor-İşte Askerlik Sevk Tarihleri 2021

Askerlik yerleri açıklanıyor.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü bugün askerlik yerlerini açıklayacak. ASAL tarafından yapılan açıklamada, Şubat ayında silahaltına alınacak gençlerin askerlilk yerlerinin bugün belli olacağı , gençlerin askerlik sevk işlemlerinin ise Ocak Şubat ve Mart ayında yapılacağına yer verildi. 

YEDEK SUBAY ASTSUBAY ERBAŞ VE ER

Bugün açıklanacak askerlik yerlerinde gençlerin yedek subay astsubay olup olmayacağı , askerliğini , kıta eğitimini nerede alacağına da yer verilecek.  Söz konusu sınıflandırmalar için başvurular 30 Kasım 2020 tarihine kadar alınmıştı.

KORONA NEDENİYLE ERTELENDİ

Koronavirüs salgınında vaka sayısının 30 binin üzerinde olması nedeniyle askerlik sevk işlemlerinde bazı aksamalar olmuştu. Vaka sayılarının azalması ile birlikte gençler silahaltına alınacak.

SONUÇLAR AÇIKLANIYOR

MSB ASAL tarafından yapılan açıklamada askerlik yerleri ile ilgili, "Seçim ve sınıflandırma sonuçları 22 Ocak 2021 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir. (TSK nın ihtiyaç duyduğu sınıf ve meslekler hariç)" denildi.

Gençler önce korona testi yapack daha sonra korona testi negatif çıkanlar silahaltına alınacak.

ASKERLİK YERLERİ SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Askerlik yerlerinin açıklanacağı saat henüz belli değil. Askerlik yerleri açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN