İŞKUR Memur Alacak! Sınav için Geri Sayım Sona Eriyor

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'ne istihdam uzman yardımcısı alımı gerçekleştirilecek. İŞKUR memur alımı için heyecanlı bekleyişte sona geliniyor. Başvurusu kabul edilen adaylar 11 ile 22 Şubat 2019 tarihleri arasında Ankara'daki İŞKUR Genel Müdürlüğü binasında sınava girecekler.

İŞKUR Memur Alacak! Sınav için Geri Sayım Sona Eriyor

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün İstihdam Uzman Yardımcılığı giriş sınavı sonuçlarına göre 35 uzman yardımcısı alımı yapılacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmış, başvurular İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden 18 Ocak'a kadar toplanmıştı. 

İŞKUR memur alımı için başvuru yapmak isteyen adayların 2017-2018  KPSS'ye girmiş ve en az 80 puan almış olmaları gerektiği, 35 yaşını aşmamış olması gerektiği, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi/Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Maliye ve Endüstri Mühendisliği ile bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan olmaları gerektiği belirtilmişti. Başvurular www.iskur.gov.tr adresinden toplanmıştı. İŞKUR İstihdam Uzman Yardımcılığı giriş sınavı 11 ile 22 Şubat 2019 tarihleri arasında İŞKUR'un Yenimahalledeki binasında yapılacak. Sınavla ilgili adaylar detaylı bilgilendirmeyi İŞKUR resmi internet sayfasından takip edebilecek. 

Bu Ayın Dikkat Çeken Memur Alımı duyuruları (Başvurusu devam edenler ve sona erenler) için aşağıdaki bağlantılara göz atın.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın da Memur Alımı Yapması Bekleniyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıllarda vaat ettiği 10 binin üzerinde personel alımı bir türlü gerçekleşmemiş, konu TBMM'de de sık sık gündeme getirilmiş fakat bakanlık konuyla ilgili net bir açıklama yapmamıştı. Yine Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavlarıyla ilgili de aylardır sessizliğini koruyan Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan personel alımı müjdesi bekleyen adayları sevindirecek açıklamalar art arda geldi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Aksu geçtiğimiz günlerde personel alımlarıyla ilgili, "Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarında daha hızlı ve nitelikli hizmet sunmak için personel planlaması yaparak, ihtiyaç duyulan tüm branşlarda ilave personel alımını 2019'da gerçekleştireceğiz. Son yıllarda görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları açılmayan, Orman Genel Müdürlüğü ve Tarım İşleri Genel Müdürlüğü başta olmak üzere Bakanlığımız bağlı kuruluşlarında bu sınavların 2019'da açılması için gerekli çalışmaları yapacağız. Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun Ek 2 sayılı cetveline, teknisyen ve teknikerlerin ilave edilmesi için gerekli çalışmaları başlatacağız" demiştiş. 

İŞKUR'un yeni memur alımı duyurularından anında haberdar olmak için, kamu ve özel sektördeki iş haberlerini mobil cihazınıza anında bildirim olarak alabilmek için Kamu Bülteni Mobil Uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.