Orman Genel Müdürlüğü Memur Alımı Başvuruları 28 Ocak'ta Başlayacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün Orman Muhafaza Memuru alımı için başvuru işlemleri 28 Ocak 2019 tarihi itibariyle başlıyor.

Orman Genel Müdürlüğü Memur Alımı Başvuruları 28 Ocak'ta Başlayacak

Orman Genel Müdürlüğü'nün Orman Muhafaza Memuru alımı için başvuru süreci başlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda yayımlanan orman muhafaza memuru alımı ilanında alımla ilgili, "Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında, 3234 Sayılı Orman Genel Müdürlüğüne İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanunun Ek 1 inci maddesi, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik ve Orman Muhafaza Memurlarının Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi açıktan atama yoluyla sözlü ve uygulamalı sınavla 20 adet Orman Muhafaza Memuru alımı yapılacaktır" denilmiş, başvuru yapacak adayların KPSS 'den en az 70 puan almaları gerektiği vurgulanmıştı.  Başvurular 28 Ocak ile 8 Şubat 2019 tarihleri arasında Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün işe alım sayfası üzerinden yapılabilecek.

Başvuru süresi uzatılmayacak, şahsen başvuru, posta ya da dilekçe yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Başvuru yapacak adayların Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olması gerekiyor. Başvuru genel şartlarının tamamı ise şu şekilde: 

  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak,
  • Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporu almak, (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)
  • 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2018-KPSSP93) en az 70 puan almış olmak,
  • Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmak,

Bu arada Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2019 yılında yeni personel alımlarına hazırlandığı ziraat mühendisi, tekniker ve diğer unvanlarda alım yapılacağı bilgisi gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı tarafından GY ve Unvan değişikliği sınavlarına ilişkin de önemli açıklamalar gelmişti. Gelişmeleri siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz. Kamuya personel alımları, son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz. 

Kamu bültenini indirmek için tıklayın.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA