İngiltere'den Suud Yönetimine Tepki : İnanmıyoruz

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan ajanları tarafından İstanbul'da vahşice katledildiğine yönelik haberler dünya gündemine bomba gibi düşmüştü.

İngiltere'den Suud Yönetimine Tepki : İnanmıyoruz

Suudi Arabistan, gazeteci Kaşıkçı'nın arbede sırasında yanlışlıkla hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Tüm dünyada olduğu gibi İngiltere'den de açıklamaya tepki gecikmedi. Suudi yönetiminin istihbaratçıları tarafından katledilip , cesedinin parçalara ayrıldığı öne sürülen Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili açıklamalara İngiliz Dışişleri Bakanı Hunt, "İnandırıcı değil, bu açıklamalara inanmıyoruz" dedi. 

2 Ekim'de Konsolosluğa Girdikten Sonra Ortadan Kayboldu

Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı, nişanlısıyla birlikte 2 Ekim 2018 tarihinde evlilik işlemleri için gerekli evrakları temin etmek amacıyla Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluğuna gitmiş, buraya girdikten sonra bir daha çıkmamıştı. Suudi yönetimi ilk açıklamalarında gazetecinin konsolosluktan çıktığını belirtmiş, cinayeti kesin bir dille reddetmişti. Türk yetkililerin ısrarlı arama talepleri neticesinde, yapılan ilk aramalarda da cinayete delil olabilecek bulgulara ulaşılması sonucunda Suudlar cinayeti 'Arbede sırasında öldü' diyerek itiraf etmişti. Gazeteci Kaşıkçı'nın ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.