Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu: Yolsuzluk Konuşulursa Onların Canı Yanar

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin Ardahan 1. Olağan Kongresi'nde değerlendirmelerde bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu: Yolsuzluk Konuşulursa Onların Canı Yanar

Davutoğlu, AK Parti'nin MHP ile olan ortaklığını bozarak, Vatan Partisi ile iş birliği içeirsinde olduğunu öne sürdü. Türkiye Cumhuriyeti'nin en kritik dönemlerinden birinden geçtiğini söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olunduğunu, dünyada bir kriz olduğunu ve bunun ülkemizi de etkilediğini söyledi. AK Parti ve MHP'lilerin de bugün mustarip durumda olduğunu söyleyen Davutoğlu, "eden mi? Bakınız; AK Parti'nin en önemli 3 sloganı vardı. ‘3 y' diyordu: Yani ‘Yasaklara karşı savaşacağız, Yolsuzluğa karşı savaşacağız, Yoksulluğa karşı savaşacağız." dedi. AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı döneminde 3 Y çalışmaları içerisinde olduğunu ve gereğini yapmak için çaba sarf ettiğini söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, "Ama son yıllarda bu üç alanda da nereye geldiğimizi bakın size tarif edeyim: Yasaklar diz boyu, medya ambargoları var. Ülkede kim sesini yükseltiyorsa hemen ihanet suçlamasıyla karşı karşıya geliyor. Ülkede özgürce bir fikir söylemek isteyenlere medya kanalları kapatılıyor" dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı ayrıca şunları söyledi: 

Çünkü onlar için yolsuzluk artık konuşulmaması gereken bir şey. Konuşulursa onların canı yanar da onun için konuşamıyorlar.

Yolsuzlukları dile getiremiyorlar. Yolsuzluklarla mücadeleyi dile getirenlerle mücadele ediyorlar, yolsuzluklar mücadele edemiyorlar.

Artık yolsuzluk münferit, tekil bir olay olmaktan çıktı, sistemik bir halde toplumun, ekonominin her alanına girdi.