DSİ'ye İŞKUR Üzerinden En Az İlkokul Mezunu Kadrolu Kamu İşçisi Alımı Yapacak! Başvurular Sona Eriyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne İŞKUR üzerinden en az ilkokul mezunu kadrolu kamu işçisi alımı için 2 Temmuz 2020 tarihi itibariyle başlayan başvuru işlemlerinde sona geliniyor.

DSİ'ye İŞKUR Üzerinden En Az İlkokul Mezunu Kadrolu Kamu İşçisi Alımı Yapacak! Başvurular Sona Eriyor

DSİ'den yapılan açıklamada, kurumun 19 ilde kamu işçisi alımı yapacağı belirtilmiş, ilgili alımlara başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarını dikkatle incelemesi gerektiği belirtilmişti. Resmi duyuruda, "DSİ Genel Müdürlüğü ve Bağlı Birimlerinde çalıştırılmak üzere 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla aşağıda yer alan tabloda kadro dağılımı ve aranılan şartları gösterilen "Daimi İşçi" alımı yapılacaktır. Türkiye İş Kururumu (İŞKUR) açık iş ilanları bölümünde 02.07.2020 tarihinde ilan edilmiş olup 5 (beş) gün süreyle ilanda kalacaktır.İlanda belirtilen şartları taşıyan adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü veya İnternet (www.işkur.gov.tr) aracılığıyla yapacaktır. İlanen duyurulur..." ifadeleri görülürken, kontenjan ve illere göre dağılım aşağıdaki gibi oldu: 

GENEL ŞARTLAR 1- Kurumumuza ataması yapılan personel 3 yıl süreyle nakil talebinde bulunamayacaktır. 2- Kura çekimi noter huzurunda 09.07.2020 tarihinde saat 10:00' da Genel Müdürlük/Bölge Müdürlüklerinde yapılacaktır. Kurada belirlenen adaylar daha sonra DSİ Genel Müdürlüğü internet sitesinde (www.dsi.gov.tr) ilan edilecek olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır. 3- Kurumumuza atanacak personel; Operatör, Usta, Sondaj İşçisi, pozisyonlarında istihdam edilecektir. 4- Sınav; sözlü (uygulamalı) yöntem kullanılarak, meslekî bilgi ve becerilere ilişkin konulardan yapılacaktır. 5- Kurumumuza ataması yapılan personel 4 ay deneme süresine tabi tutulacaktır.