Atatürk'e Hakaret Eden Kadın Hakkında Karar Verildi

Son dakika: Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Safiye İ. hakkında mahkeme kararı verdi ve Safiye İ. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Atatürk'e Hakaret Eden Kadın Hakkında Karar Verildi

Son dakika haberi: Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Anıtkabir'de hakaret eden ve çektiği provokatör video ile sosyal medyada büyük tepki toplayan Safiye İ. isimli kadın hakkında tutuklama kararı verildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu ismi olan, Türkiye'nin temellerini sağlam şekilde atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, ulu önderin naaşının bulunduğu  Anıtkabir'de hakaret eden kadın önceki gün gözaltına alındı. Anıtkabir'de video çeken ve çektiği bu videoyu sosyal medya hesaı üzerinden yayımlayan, yayımladığı bu video ile sosyal medyada büyük tepki toplayan provokatör hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Hakaret içerikli görüntüyü sosyal medya üzerinden paylaşan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Betpark Bürosu tarafından, hakkında "Atatürk'e hakaret" konusunda soruşturma başlatılan Safiye İ. isimli kadın, önceki gün polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alındıktan sonra emniyete götürülen ve ifadesi alınan kadın,bugün savcılığa sevk edildi. Savcılığa sevk edilen kadın, ifadesini savcıya da verdikten sonra tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliğine tutuklama talebi ile gönderilen Safiye İ. isimli kadın, az önce hakim karşısına çıktı. Mahkeme tarafından Atatürk'e hakaret suçlaması ile tutuklanan Safiye İ. Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

İLK İFADESİ

Önceki gün gözaltına alınan Safiye İ., ilk ifadesinde Atatürk'e saygı duyduğunu, saygı duymasa Anıtkabir'e gitmeyeceğini söyledi. Öte yandan kadın, Atatürk'ü sevmeyen bir arkadaşına inat olsun diye bu şekilde bir video çektiğini söyledi.

ÖZÜR VİDEOSU ÇEKTİ

Safiye İ. önceki gün çok fazla tepki toplamasının ardından bir özür videosu çekti. Atatürk'e hakaret ettiği görüntüler ile özür videosu için

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA