Ankara'da Ameliyat Olan Oğlunu Boğarak Öldüren Anne: Cennete Gider Diye Yaptım

Ankara'da 10 yaşındaki oğlu Osman S.'yi, kepçe kulak ameliyatı olduğu hastane tuvaletinde boğarak katleden kadın, son savunmasında hastanedeyken oğlunun kendisine çok acı çektiğini söylediğini , bunun üzerine cennete gideceğini düşünerek öldürdüğünü söyledi. Anne, mahkeme heyetinin aldığı oy çokluğuyla ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara'da Ameliyat Olan Oğlunu Boğarak Öldüren Anne: Cennete Gider Diye Yaptım

Nurhan S. isimli kadın, 2015 yılının Şubat ayında , oğlu Osman S.'yi kepçe kulak ameliyatı için Gazi Hastanesi'ne getirmişti. Ameliyatın ardından tedaviye alınan oğlunun yanında refakatçi olarak kalan kadın, bir kaç gün sonra oğlunu hastane tuvaletinde boğarak katletti. Tutuklanan anne hakkında 'Kendini savunamayacak yakın akrabayı öldürme' suçundan dava açılmıştı. Davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Nurhan S. ve avukatı katıldı.

Son savunmasında oğlunun acı çektiğini öne süren kadın, "Ben oğlumu çok seviyordum. Hastanedeyken, 'anne çok acı çekiyorum, gel beraber dua okuyup ölelim' dedi. Ben olayı, 'ölünce cennete gidecek' diye yaptım. Pişmanım" ifadelerini kullandı

Sanık avukatı ise müvekkilinin olayın ardından uzun süre akıl hastanesinde kaldığını ve akli dengesinin yerinde olmadığını öne sürdü.  

Mahkeme heyeti son savunmaların ardından kararını açıkladı. Öz oğlunu tuvalette vahşice öldüren anne müebbet hapis cezasına çarptırıldı.