2022 Torba Yasa Teklifi Maddeleri Neler, Meclis Onayı Çıktı Mı?

Hükümet, torba yasayla beraber binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren konularda adım atmaya başladı. 1 Ekim 2022 tarihinde tekrardan mesaiye başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin özellikle de teklifinde icra ve vergi hususlarında gerçekleştireceği güncellemeler, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Durum böyle iken 2022 torba yasa teklifi maddeleri nelerdir, Ne zaman TBMM’ye gelecek? Sorularının cevapları da araştırılmaya başlandı.

2022 Torba Yasa Teklifi Maddeleri Neler, Meclis Onayı Çıktı Mı?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde mesai, geçtiğimiz cumartesi günü başlarken gündeme yönelik ilk konu yaklaşık olarak 25 ile 30 maddelik torba yasa teklifi oldu.

Yeni yasama yılında AK Parti milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet meclisi başkanlığına sunulacak ekonomiye yönelik düzenlemeler içeren ‘torba kanun’ teklifinin ayrıntılarını dile getiren AK Parti kurmaylarından Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bakanlar tarafından kamuoyu ile paylaşılan ve yasal düzenleme gerektiren hususların teklifte bulunacağını aktardı.

Çalışanlara Elektrik ve Doğalgaz Desteği Verilecek


KYK borcu bulunan öğrencilerin borçlarının faizlerinin silinmesine ilişkin yasal düzenlemenin bunlardan biri olduğunu dile getiren Elitaş, çalışma ile beraber işverenlerin çalışanlarına elektrik ve doğalgaz desteklerinin 1000 lira olan kısmının gelir vergisi ile sigorta prim kesintisinden muaf tutulacağını açıkladı.

İhracatçılara Çifte Pasaport

Son 3 takvim yılı itibariyle yıllık ortalama ihracatı 500 bin ile 10 milyon lira arasında bulunan firmaların bir yetkilisine hususi damgalı yani yeşil pasaport verildiğini dile getirin Elitaş, çalışma ile beraber ihracatı 500 bin doların üzerinde olan ihracatçı firma temsilcilerine 2 yeşil pasaport verileceğini söyledi.

Çatılarda Güneş Enerjisi İle Elektrik Üretimi Teşviği

Konutların çatılarında güneş enerjisinden elektrik üretiminin 25 kilovatlık bölümünün vergiden istisna tutulduğunu dile getiren Mustafa Elitaş;

“Enerji ve Tabii kaynakları Bakanlığı, EPDK, diğer kurum ve kuruluşlarla görüştük. Vergi mükellefiyeti, defter tutma mecburiyeti olmayanlar için 25 kilovatlık kısmı 50 kilowatt’a kadar hazine ve maliye Bakanlığı ile yükseltmeye çalışacağız.”

Dedi.