Son Dakika: Faiz Kararı Sonrası Dolar Kuru Tahmini Yayımlandı-İşte Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Merkez Bankası 'nın faiz kararının ardından hareketlenen piyasalarda tahminler yayımlandı. İşte dolar, euro, sterlin, gram altın fiyatlarında son durum.

Son Dakika: Faiz Kararı Sonrası Dolar Kuru Tahmini Yayımlandı-İşte Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Dolar kurunda kritik tahmin açıklandı.

Yeniçağ Gazetesi ekonomi yazarı Remzi Özdemir kritik bir son dakika açıklamasında bulundu. Özdemir yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 'nın önceki gün aldığı faiz kararını değerlendirdi ve faizin sabit tutulması hakkında "Merkez Bankası’nın bu hamlesini müteahhitler kazandı şeklinde yorumlayabiliriz." ifadelerini kullandı ve doların önümüzdeki günlerde hareketleneceğini söyledi. 

KARARR SONRASI DOLAR REKOR KIRDI

TCMB 'nin faizi sabit tutmasının ardından dolar kuru hızla yükselişe geçti ve 7,97 TL seviyesine kadar çıktı ve tüm zamanların rekorunu kırdı. 

Dolar kurunun faiz kararı sonrası yüzde 2 oranında yükseldiğini söyleyen Özdemir, "Bir süre sonra bu özellikle kamu bankalarının satışlarıyla gerileyecektir. Ancak piyasa eksi faizi kabul etmediği için dolar yükselmeye devam edecek." ifadelerini kullandı.

Özdemir açıklamasında, "Merkez Bankası tüm beklentilerin aksine faizleri arttırmayarak sabit tuttu. Merkez Bankası’nın bu hamlesini müteahhitler kazandı şeklinde yorumlayabiliriz. Çünkü özellikle konut sektörü son dönemde artan faizlerle birlikte yeniden krize girmiş ve satışlar bıçak gibi kesilmişti.Bir süredir müteahhitlerin faizlerin artmaması konusunda kulis faaliyetlerinde bulunduğu biliniyor." dedi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Özdemir açıklamasının devamında önümüzdeki günlerdeki seyir ile ilgili , "Dolar Merkez Bankası’nın kararından hemen sonra yüzde 2 yükseldi. Bir süre sonra bu özellikle kamu bankalarının satışlarıyla gerileyecektir. Ancak piyasa eksi faizi kabul etmediği için dolar yükselmeye devam edecek. Önümüzdeki günlerde doları hareketli günler bekliyor diyebiliriz." dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Son bir haftadır faiz artışı beklentisiyle borsaya para girişi de olmuştu. Yurtdışı alımları özellikle bankacılık hisselerinde dikkat çekiyordu.Bankacılık hisseleri borsanın rekor kırmasına rağmen en çok değer kaybeden şirketleri olmuştu. İş Bankası, Yapı Kredi ve Akbank gibi dev bankalar borsanın yükselişine ayak uyduramamış, tam tersi yabancı fonların satışlarıyla yıllık bazda yüzde 30’a yakın değer kaybetmişti."

DOLAR KURU NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 7.96 TL Seviyesinde seyrediyor.

EURO KURU NE KADAR?

Öte yandan Euro kuru da yükseldi ve 9,42 TL 'ye yükseldi. 

Sterlin 10,38 TL.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın Merkez Bankası 'nın faiz kararı sonrası yükseldi ve 486 TL 'ye geldi.

Altın ons fiyatı 1901 dolar seviyesinde.

Bugün yurt içinde finansal hizmetler güven endeksi, yurt dışında ise dünya genelinde açıklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini söyleyen analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.900 doların destek, 1.940 doların direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA