DİSK'ten Asgari Ücret Çıkışı: 2020 Yılı için En Az 3 Bin 200 Lira Olmalıdır

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, asgari ücret konusundaki açıklamalarını yineledi. İnsan onuruna yaraşır bir ücret politikası izlenmesi gerektiğini söyleyen DİSK Genel Başkanı, asgari ücretin 2020 yılı için en az 3 bin 200 TL olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi.

DİSK'ten Asgari Ücret Çıkışı: 2020 Yılı için En Az 3 Bin 200 Lira Olmalıdır

DİSK'ten Asgari Ücret Çıkışı: 2020 Yılı için En Az 3 Bin 200 Lira Olmalıdır

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki heyet DİSK'i ziyaret etti. Görüşmede asgari ücret meselesinin ele alındığı öğrenilirken, genel merkezde gerçekleşen ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan CHP Genel başkan Yardımcısı asgari ücretle ilgili, "Asgari ücretle çalışanlar, ülkemizin en yoksul kesimi ancak en çok vergi ödeyen, verginin altında en çok ezilen kesim. Asgari ücretliler, aldıkları ücretin 700 lirasını vergi ve diğer ödemelere ayırmak zorunda kalıyorlar. Açlık ve sefaletle boğuşan milyonlarca asgari ücretli, ülke genelindeki Gelir Vergisi hasılatının yüzde 8'ini sırtlamaktadır. Bu önemli bir rakamdır. Bunca açlığın, yoksulluğun ve çaresizliğin içinde yaşam savaşı veren asgari ücretliden vergi kesintisine son verilmesi gerekmektedir. İktidar eğer adil vergi düzeni kurmak istiyorsa, gözünü asgari ücretlinin cebindeki 3 kuruşa dikmekten vazgeçmelidir." ifadelerini kullandı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu asgari ücret belirleme sürecine ilişkin yaptıkları ziyaretten dolayı CHP yönetimine teşekkür ederken, asgari ücretle çalışan ve bu ücrete yakın ücret alan kişi sayısının Türkiye'de 10 milyona dayandığını ailelerin de hesaba katıldığında bu rakamın toplumun çok büyük bir kesimini oluşturduğunu vurgulayan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, "Biz, bu süreçte insan onuruna yaraşır bir asgari ücret mücadelesini sürdürüyoruz ve 2020 yılı için asgari ücretin net 3 bin 200 lira olması gerektiğini söylüyoruz." şeklinde konuştu.