Bakan Yanık, Kış Öncesi 7 Milyar TL Nakit Desteği Sağlayacaklarını Söyledi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlı Derya Yanık, kış dönemi öncesinde sosyal yardım faydalanıcısı haneleri yalnız bırakmayacaklarını ve çeşitli başlıklar altında yaklaşık 7 milyar TL tutarında nakit desteği sağlayacaklarını söyledi.

Bakan Yanık, Kış Öncesi 7 Milyar TL Nakit Desteği Sağlayacaklarını Söyledi

Maddi olanakları el vermeyen kesimler açısından çalışmalar sürüyor. Kış mevsimine kısa bir zaman kala yeni bir yardım desteği paketi daha Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklandı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yapmış olduğu açıklamada kış mevsimi boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşların yakacak ile elektrik giderlerine destek olmak amacıyla totalde 7 milyar TL tutarında yardım vereceklerini açıkladı.

Periyodik Payı 2 Kat Artırdık

Tarih hazırda Türkiye'nin dört bir tarafında bulunan 1003 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na düzenli bir biçimde kaynak aktardıklarını dile getiren bakan yanık şu ifadelere yer verdi;

“Kış dönemi öncesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın temel gereksinimlerinin karşılanması amacıyla her ay düzenli aktardığımız periyodik payı, 2 kat arttırarak 450 milyon TL'ye çıkardık.”

Dedi.