Atalay: Gündemimizde KİT'ler, EYT ve Kadroya Geçen Taşeron İşçilerin Maaş Zamları Var

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı son açıklamada, gündemlerinde kadroya alınmayan taşeronların, kadroya geçen ama 4+4 alanların sorunları ve EYT olduğunu söyledi.

Atalay: Gündemimizde KİT'ler, EYT ve Kadroya Geçen Taşeron İşçilerin Maaş Zamları Var

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay 'dan taşeron açıklaması.

Öncelikle bu sabah işe giderken Çanakkale Biga’da işçileri taşıyan minübüsün tır ile  çarpışması sonucu 4 işçimiz vefat etmiş, 16 işçimiz yaralanmıştır. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. 

Kopengah'da bir toplantıya katıldıklarını söyleyen Atalay, burada terör örgütlerine yapılan hain yardımları, sendikal sorunları, Kaşıkçı cinayetini ve daha birçok konuyu dile getirdiklerini söyledi. Atalay şimdiki gündemlerinde asgari ücret, EYT ve taşeron sorunlarının olduğunu söyledi.

Atalay açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bizim şimdi sendikaların gündeminde asgari ücret var, emeklilikte yaşa takılanlar var, taşeronların sorunları var, kadroya geçemeyen kit’lerin sorunu var. Kadroya geçip te 4+4 alanların sorunları var. İş kazaları var. Bunların tamamını orada anlattık. En son da dedim ki Avrupalılara sabah akşam benim ülkemi kötülemeye devam ediyorsunuz. Kötülediğiniz ülkeye 42 milyon turist geldi. Dünya küçük bir kutup oldu, insan haklarını önümüze almamız gerektiğini ifade ettik. Ertesi sabah Türkiye’ye geldik. "

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücret ile ilgili konuşan Atalay, şu ifadeleri kullandı:

"Komisyona katılan bayan kardeşimizi kamuoyuna tanıttık. Basın mensuplarıyla simit yedik çay içtik. Bu esnada basın mensupları parlamento ile ilgili sorular sordular. İşçi ağırlıklı meseleler konuştuk. İş öyle bir noktaya geldi ki gazetecinin biri sordu asgari ücretle ilgili talebiniz ne, eylül ayında Malatya’da dedim ki asgari ücret 1600TL, alım gücümüz yüzde kırk aşağıya düştü. Şunu 2000 TLye çekelim aralık ayında da 2000 TL üzerinden konuşalım. 2000 TL lafı taraflı tarafsız herkesin kafasına yattı. Ama 35 kuruluşun dışında özel sektör buna uymadı."

Atalay açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Bende cevaben: Üç gün sonra bizim ülkemizde de bunla ilgili ne göreceğimizi ne kadar gideceğini görürüz görmez miyiz bize bağlı dedim. İki üç gündür TV’de sosyal medyada “bize bağlı”  ifadesi üzerinden işçileri sokağa indirme tehdidi yorumları yapıldı. Hayretle izliyorum ben 63 yaşındayım. Büyük harflerle vurguluyorum altını çizerek. “Bize bağlı” ifadesi işçisi, işvereni, muhalefeti, iktidarı, sivil toplum örgütleri ve bütün kurumlarıyla Türkiye’yi ifade ettim. Maalesef sosyal adaleti ve milletimizin refahını sağlayabildiğimiz sürece bütün zorlukların üzerinden geleceğimizi belirtmek istedim.

Geçmişte bunun bir sürü örnekleri oldu. Konumuzun asgari ücret olduğu ortamda bunla ilgili yoğun çalışma içindeyken bu tür yayınları kamuoyunda farklı bir algı oluşturmak gayretiyle yaymak insafsızlıktır. "

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA