POMEM Polis Alımında Süreç Başlıyor: Bu Adaylar Polis Olamayacak

Polis Akademisi 27. dönem POMEM 8 bin polis alımı için 15 Şubat'ta seçim aşamalarını başlatıyor. Binlerce aday, sağlık aşamasından kimlerin eleneceğini, şartların ne olacağını araştırmaya başladı. İşte ön sağlık aşamasında elenecek adaylar.

POMEM Polis Alımında Süreç Başlıyor: Bu Adaylar Polis Olamayacak

POMEM girirş yerleri açıklanıyor: İşte dikkat edilmesi gerekenler.

Polis akademisi geçen gün bir açıklama yaptı ve 27. dönem POMEM 8 bin polis alımı seçim aşamalarının 15 Şubat tarihinden sonra başlayacağını duyurdu. Seçim aşamalarının başlayacak olması nedeniyle bugün ya da en geç 12 Şubat günü POMEM sınav giriş yerleri açıklanacak. Giriş yerleri açıklanınca kamubulteni.com olarak takipçilerimize bildireceğiz. Haberdar olmak için Kamu Bülteni mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

POMEM ön sağlık kurulu psikolog, doktor ve diğer üyelerden oluşur. Üyeler, adayın mülakat sırasında verdiği cevapların yanı sıra adayların davranışlarına daha çok bakarlar. Adayın konuşurken kullandığı beden dili, jest ve mimiklerine bakılır ve bu şekilde herhangi bir psiklojik ya da patolojik belirtisi olup olmadığı gözlemlenir. 

Bu ileri tetkik gerektirmeden, sadece gözlemle yapılır. 

POMEM ön sağlık aşamasında adayların yüzlerinde 5 metreden bakıldığında belli olacak kalıcı izi olanlar elenir. Kelliği çok olanlar kabul edilmez. Seyrek ve çok açık olmayan saçlar kabul edilir. 

Kısmi ya da tam renk körlüğü olanlar ön sağlık aşamasını geçemez. Bununla ilgili düzenleme yapılacağı bildirilmiş , ancak yapılan POMEM sağlık yönetmeliği değişikliğinde bu değiştirilmemiştir.  Bunun yanı sıra göz kapaklığı dşüklüğü, şaşı olmak, gözlerin farklı renkte olması, göz kapağında ameliyat izi gibi durumlarda aday elenir. 

Kulaktaki şekil bozuklukları da elenmeye sebeptir. 

Kekeme olan , konuşma güçlüğü çeken adaylar elenir. 

Eksiklikleri sabit protez ya da dental implant uygulaması ile rehabilite edilmemiş olgularda ön grup dışındaki 5 ten az diş eksiklikleri öğrenciliğe kabul edilir. Dilerde 5 ve 5'ten fazla eksiği olanlar elenir. Üçüncü büyük azı dişlerin yokluğu eksiklik olarak değerlendirilmez, okluzyonda (Kapanış) ve fonksiyonda olmayan gömülü dişler ile tedavi edilmemiş mevcut diş kökleri eksik diş kabul edilir. 

Boyunda ve solunum yollarında ameliyat izi olanlar ve bakıldığında görülenler elenir. 

Kollarda, göğüs ve sırtta kendisine zarar vermesi sonucu kesik izi olanlar, şekil çizmek için yapılan izler elenme sebebidir. 

Kambur olanlar elenir ve göğüs kafesinde gözle görünecek derecede bozukluğu olanlar da elenir. 

Kollarda, bilekte ve parmaklarda şekil bozukluğu, fonksiyon kaybı ya da uzuv kaybı da elenme sebebidir. Uzunluk kısalık olanlar da elenir. 

Tırnak yeme alışkanlığı olanlar da elenir. Kollarda jilet izi, ciddi kesik olanlar da elenir. 

Yazlık kısa kollu üniforma giyildiğinde belli olacak , 5 metreden görülecek eşkal velirleyici her türlü izi olanlar elenir. Piercing, çivi gibi metaryel vücudunda olanlar elenir. 

Uyluklar, bacak, diz ve ayaklarda kişinin kendisine zarar vermek maksatlı olan izler, şekiller elenme sebebidir. 

DÖVME

Vücudun neresinde olursa olsun kalıcı dövme olanlar elenir. 

El testi yapılır ve el titremesi olanlar elenir. 

SPOR VE SÖZLÜ MÜLAKAT

Ön sağlık aşamasını geçen adaylar, daha sonra spor ve sözlü mülakata alınır.

POLİS ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN