POMEM Polis Alımında Eğitim Süresi Değişiyor-İşte Yeni Eğitim Süresi

Süleyman Soylu 'dan polis eğitim süreleri hakkında açıklama geldi. TGRT haber 'e konuk olan Bakan Soylu POMEM polis alımında eğitim süresinin arttırılacağını söyledi.

POMEM Polis Alımında Eğitim Süresi Değişiyor-İşte Yeni Eğitim Süresi

Bakan Soylu 'dan polis eğitim süresi açıklaması.

Önceki akşam TGRT Haber 'e konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu açıklamasında bekçi alımına 280 bin kişinin başvuru yaptığını söyledi ve gaziantep escort polis alımında başvuru şartları değişikliği meselesine değindi. 

POLİS ALIMINDA ŞARTLAR DEĞİŞEBİLİR

Bakan Soylu açıklamasında polsi alımına değinirken , polis alımında yaş ve ön lisans mezunlarında KPSS şartı değişecek mi meseleleri için gelen soru üzerine bu şartların önümüzdeki dönem polis alımında değişebileceğini, şu anda şartlarda değişiklik için çalışmaların devam ettiğini , yakın zamanda bunu kamuoyuna duyuruacaklarını söyledi. 

Öte yandan Bakan Soylu , renk körlüğü konusunda da çalışmalar olduğunu ve düzenlemenin yapılacağını söyledi.

POLİS EĞİTİM SÜRESİ

OHAL kapsamında 50 bine yakın polisin ihraç edildiğini söyleyen Bakan Soylu , ihraçlar nedeniyle oluşan eksiklerin giderilmesi için POMEM eğitim süresinin 4 aya düşürüldüğünü ifade etti. 4 ayda polis yetiştiriyoruz diyen Bakan Soylu , bu sürenin az olduğunu, eksikliğin büyük anlamda giderildiğini söyledi. Eksiklerin giderilmesi sonrası 4 ay olan eğitim süresi önce 6 ay, daha sonra 8 ay olacak diyen Bakan Soylu, eğitim süresinin ne zaman arttırılacağı konusunda bir tarih vermedi. 

Android için >>>> 

İOS için >>>>