Polis Akademisi Açıkladı Bekçi Alımında Yazılı Sınavda Değişiklik Yapıldı!

Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden yapılan açıklamada bekçi alım sürecinde bir değişiklik yapıldığı görülüyor.

Polis Akademisi Açıkladı Bekçi Alımında Yazılı Sınavda Değişiklik Yapıldı!

Geçen hafta yayınlanan bekçi  alım rehberine baktığımızda en az lisans mezunu adaylar arasından 3 bin 250 bekçi alımı yapılacağı görülüyor.Duyuru ile birlikte Polis Akademisi Müdürü'nün resmi internet sitesi üzerinden on binlerce aday başvuruda bulundu. Başvuru yapıldıktan sonra adaylar sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı.
Bu bekleme sürecinde Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresindeki başvuru kılavuzuna baktığımızda 2 önemli değişiklik yapıldığı görüldü.Sınav sürecinde yapılan  bu değişiklikler bekçi adaylarının işini daha da zorlaştırdı.

 
Sınavda 4 Yanlış 1 Doğruyu Götürecek

Bekçi alımı yazılı sınavı ile ilgili yayımlanan duyuruda bu yıl yapılacak sınavda 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceğine yer verildi. Konu ile ilgili yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:


"Yazılı Sınavda adaylara çoktan seçmeli (test şeklinde) beş şıklı (100) soru yöneltilecek, her bir soru bir puan sayılacak ve (4) yanlış (1) doğruyu götürecektir (Puan=((Doğru Sayısı (Yanlış Sayısı/4)) / Soru Sayısı) x 100). Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır. 2. Yazılı Sınav “Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür” konularından oluşacaktır. 


Başvurular 13 Mayıs 2022 tarihine kadar alınacak.  Mayıs ayının ikinci haftasında başvuruların kapanmasıyla sonuç bekleme süreci başlayacak. Sonuçlar en geç Mayıs ayı sonu veya en geç Haziran ayı başında açıklanması bekleniyor.