Jandarma ve EGM Personellerini İlgilendiren Düzenleme TBMM'de

Jandarma ve EGM personellerini yakından ilgilendiren önemli düzenleme TBMM Başkanlığı 'na sunuldu. Komisyona gelen teklif ile EGM ve jandarma arasındaki farklılıkların kaldırılması amaçlanıyor. İşte o düzenleme.

Jandarma ve EGM Personellerini İlgilendiren Düzenleme TBMM'de

EGM ve Jandarma perosnellerini ilgilendiren kanun teklifi  TBMM 'ye geldi.

AK Parti bir teklif hazırladı. Hazırlanan teklifte kolluk kuvvetlerinin teşkilat yasalarında önemli değişilik yapılması planlanıyor. Söz konusu teklif önceki gün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'na geldi. 

AK Partili vekillerin imzası ile komisyona sunulan teklifte EGM , Jandarma ve Sahil Güvenlik personelleri ile ilgili önemli düzenlemeler yer alıyor. 

Bu düzenlemeye göçre İkinci Sınıf Emniyet Müdürü rütbesinde zorunlu  bekleme süresinin en az iki yıla yükseltilmesi planlanıyor.

Polis eğitim ve öğretim kurumları ile polis moral eğitim merkezlerinde bünyesinde birim yöneticisi olarak görev yapmakta olan  Birinci Sınıf Emniyet Müdürü rütbesindeki personel ile İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Birinci Sınıf Emniyet Müdürlerinin mali haklar ve özlük hakları bakımından emsalleriyle aralarında ortaya çıkan farkların ortadan kaldırılması planlanıyor. 

İhtiyaç nedeniyle emekli edilmeyen personelin fiili hizmet sürelerinin YDK kararı ve Bakan onayının ardından ikişer yıl periyotlarla dört yıl uzatılabilmesine imkan sağlanacak.

TALTİFLER

EGM, Jandarma ve Sahil Güvenlik personellerine verilecek taltif ödemeleri, İçişleri Bakanlığına bağlı genel kolluk kuvvetleri arasında yeknesaklığın sağlanması;

MESLEK İÇİNDEN KOMİSER YARDIMCISI ALIMINDA

Komiser yardımcılığı sınavlarına müracaat için polis memuru, başpolis ve kıdemli başpolislerde aranan yaş şartının kaldırılması planlanmaktadır. 

DİĞER İLLERE GÖNDERİLEN ÇEVİK KUVVET POLİSLERİ

Takviye kuvvet olarak diğer illere gönderilen çevik kuvvet birimlerine, görevlendirildikleri il valiliğince sağlanan olanaklardan, takviye kuvvet olarak görevlendirilen diğer personelin de yararlandırılması ön görülmektedir. 

ÖDÜL VE MADALYALAR

Emniyet Genel müdürlüğü, Sahil Güvenlik komutanlığı ve Jandarma Genel komutanlığı personeline verilebilecek madalya ve ödüllere ilişkin usul ve esasların belirlenmesi,

UZMAN JANDARMA

Uzman jandarmalardan branşı görevini yapamayacak derecede hastalığı olanlara branş değişikliği hakkı tanınması öngörülmektedir.

Kanun teklifi komisyona geldi. Komisyonda sıraya alınan kanun teklifinin kısa sürede komisyondan geçmesi ve MEclis Genel Kurulu 'na sevk edilmesi bekleniyor. 

Kanun teklifi metni için Tıklayın

TÜM GELİŞMELER İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN