Güvenlik Görevlilerinin Maaş Zammı-Mesai-Yıllık İzinleri İçin Flaş Hamle

Güvenlik Görevlilerine maaş zammı, yıllık izin arttırılması ve fazla mesai gibi düzenlemeler için harekete geçildi.

Güvenlik Görevlilerinin Maaş Zammı-Mesai-Yıllık İzinleri İçin Flaş Hamle

Güvenlik görevlilerinin maaş ve çalışma saatleri hakkında yeni gelişme.

Dünya genelinde birçok şirketi bulunan ve Türkiye 'de de etkin şekilde faaliyet gösteren Securitas adlı şirketin Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu önemli açıklamada bulundu. Kösereisoğlu yaptığı açıklamada Çalışma Bakanlığı 'na sunmak üzere bir düzenleme hazırladıklarını ifade etti.

MAAŞ

Güvenlik görevlilerinin asgari ücretin en az yüzde 30 üzerinde maaş alması gerektiğini söyleyen Kösereisoğlu, 2020 yılı için belirlenen 2324 TL 'nin güvenlik görevlileri için yeterli olmadığını , en az maaşın 3 bin TL olması gerektiğini söyledi.

FAZLA MESAİ VE ÇALIŞMA SAATLERİ

Kösereisoğlu  açıklamasının devamında, güvenlik görevlilerinin haftada 45 değil , en fazla 40 saat çalışması gerektiğini , fazla mesai ücretinin normal günler için yüzde 50 değil yüzde 100’e; bayramlarda yüzde 100’den yüzde 150’ye çıkarılmasını talep edeceklerini söyledi.

YILLIK İZİN ARTSIN

Kösereisoğlu  açıklamasının devamında güvenlik görevlilerinin yıllık izin süresinin 24 güne çıkarılmasını talep etti.

BAKANLIĞA SUNULACAK

Securitas  Türkiye Başkanı Murat Kösereisoğlu açıklamasında, yukarıdaki sorunlar ile birlikte birçok sorunun daha bir dosya haline getirileceğini ve bunun Çalışma Bakanlığı 'na sunulacağını söyledi. 

Aile , Çalışma ve Sosyal Polisitkalar Bakanlığı 'na sunulacak düzenleme teklifleri güvenlik görevlileri için oldukça önem arz etmektedir.

Peki sizce başka hangi düzenlemeler yapılmalı? Hangi şartlar iyileştirmeli? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

ÖGG HABERLERİNDEN, İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

2020 ÖGG SINAV TARİHLERİ

2020 yılı ÖGG sınav tarihleri için TIKLAYIN