Güvenlik Görevlileri Dikkat: ÖGG Maaş, Sendika ve İş Güvencesi Meclis Gündeminde

Özel güvenlik görevlilerinin sorunları mecliste gündeme geldi. İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmesinde gündeme gelen konular düşük maaş, sendikasızlık, işsizlik, iş güvencesizlik oldu.

Güvenlik Görevlileri Dikkat: ÖGG Maaş, Sendika ve İş Güvencesi Meclis Gündeminde

Özel güvenlik görevlilerini ilgilendiren konu mecliste.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı 'nın 2021 yılı bütçesi görüşüldü. Önceki gün gerçekleştirilen görüşmeye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı ve bakanlığının 2021 yılı bütçesine dair sunum yaptı , milletvekillerinin sorularını yanıtladı. İçişleri Bakanlığı'nın tüm birimleri ile yoğun şekilde çalışma sürdürdüğünü, birçok yenilik ve reformla vatandaşlara daha iyi hizmet verdiğini aktaran Bakan Soıylu'ya ÖGG'lerin hakları için önemli bir öneri geldi. 

İYİ Partili Feridun Bahşi , komisyonda yaptığı açıklamada özel güvenlik görevlilerinin maaş ve istihdam sorununa değindi. "Özel güvenlik personeli sayısı bildiğiniz gibi son yıllarda çok arttı." diyeren özel güvenlik görevlilerinin sorunlarına değinen Bahşi, şunları söyledi:

"SENDİKA, İŞ GÜVENCESİ, DÜŞÜK MAAŞ SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR"

"Bugün itibarıyla özel güvenlik personel sayısı, devletimizin istihdam ettiği polis sayısına ulaşmış bulunmaktadır. Bir o kadar da özel güvenlik eğitimi almış, sertifikalı insan bu sektörde iş beklemektedir. Artık bu özel güvenlik meselesi yeni bir sosyal yara hâlini almıştır. Özel güvenlik görevlisi olarak çalışan vatandaşların çoğunluğu; sendikasız, iş güvencesiz, ucuz güvenlik sağlamak için asgari ücretle çalıştırılmaktadır. Yine, birçok kurum, güvenlik sektöründe tecrübeyi, mesleki birikimi yok sayarak ancak belli yaşın altındaki genç personeli istihdam etmektedir. Bu sektörde çalışan gençlerimiz belli bir yaşın üzerine çıktıklarında ne iş yapacakları, evlerine nasıl ekmek götürecekleri belli değildir. Vakit varken bu konuda eğitim, istihdam, kontenjan bir sisteme bağlanmalı, bu sahada bir planlama mutlaka yapılmalıdır ve her kurumun belli oranda tecrübeli elaman istihdamı zorunlu hâle getirilmelidir."

Bahşi'nin Komisyonda Bakan Soylu'ya söylediği sözler komisyon tutanaklarına geçti. Söz konusu sorunlarla ilgili çalışma yapılıp yapılmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Takip için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA