Emniyet Genel Müdürü Değişti (Mehmet Aktaş Kimdir, Nerelidir?)

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda , Şırnak Valisi Mehmet Aktaş 'ın Emniyet Genel Müdürü olarak atamasının yapıldığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürü Değişti (Mehmet Aktaş Kimdir, Nerelidir?)

Emniyet Genel Müdürü değişti. 

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Emniyet Genel Müdürü olarak atandı. Peki Mehmet Aktaş kimdir?

MEHMET AKTAŞ KİMDİR , NERELİDİR?

Emniyet Genel Müdürü  olarak ataması yapılan Mehmet Aktaş, 1968 yılında Elazığ 'da dünyaya geldi.  İlk, orta ve lise eğitiminin ardından 1986 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1990 'da başarı ile mezun olan Aktarş, 1994 yılında girdiği sınavı kazanarak Malatya Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevi ile mesleğe adım attı.

Adaylık sürecinde 8 aylığına İngiltere 'de dil ve İngiliz Yönetim Sistemi ile ilgili eğitim alan Aktaş, Aksaray-Gülağaç, Malatya-Kuluncak, Muş-Hasköy, Düzce-Cumayeri ve Rize-Çayeli ilçelerinde Kaymakamlık görevlerini yaptı.

2010-2014 yılları arasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü 'nde sırasıyla Şube Müdürü, Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan  Aktaş, Şubat 2014 kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı görevine atandı.

Aktaş, 1 Haziran 2016 tarihli Valiler Kararnamesi ile Karabük Valiliğine atandı. 21 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Şırnak Valiliğine atandı.

Son olarak Aktaş Emniyet Genel Müdürü oldu.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA