Emniyet 2020 Yılı Atama Takvimini Açıkladı (EGM Polis Şark Süresi Düştü mü?)

EGM 2020 yılı atama takvimi hakkında açıklama geldi. Peki polis şark tayinleri ne zaman olacak? 2020 şark süreleri düştü mü? Şark süresi ne kadar? İşte EGM atama takvimi hakkında gelen açıklama.

Emniyet 2020 Yılı Atama Takvimini Açıkladı (EGM Polis Şark Süresi Düştü mü?)

EGM 2020 yılı atama takvimi belirlendi.

Polislerin merakla beklediği 2020 yılı atama takvimi hakkında bi açıklama geldi. Yeniakit 'te yer alan haberde polislerin 2019 yılına ait performans notlarının da açıklandığına yer verildi. 

Emniyet Hizmetleri Sıunıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği gereğince her sene Mayıs Haziran aylarında yapılacak atamalar için çalışmalar başladı. 

Çalışmaların başlamasının ardından 1 'inci bölgeden 2 'nci bölgeye  ve 2 'nci bölgeden 1 'inci bölgeye tercih listeleri yayımlandı. Son değişiklik ile birlikte ve aynı grupta yer alan İstanbul, Gaziantep ile Ankara şehirlerinin olduğu grupda değişiklik yapılmadı. 

Kadın erkek polisler ile bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

POLİS ŞARK SÜRELERİ

Polislerin güncel şark süreleri şu şekilde;

Şark illeri olarak , geçen senelerdeki farklı illerin de  olduğu Şırnak ve Hakkari İlleri tek başına kaldı. Yaz döneminde yapılacak polis ve başpolis memurları atamaları için ilk tercihler 10 Şubat ile 16 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacak. Ana tercih ve tercih dökümleri ise 18 Şubat - 2 Mart 2019 tarihleri arası  olacak.

Öte yandan emniyet mensubu personellerin 2019 yılı performans notları da açıklandı. En yüksek 5 olan performans notu için polisler , POLNET üzerinden Personel Bilgi Sistemine (PBS) giriş yapabilir. 

Performans değerlendirme kriterleri:

- Yetersiz performans değerlendirme puanı; 1,00 ila 1,99 (bu puanlar dahil) arasındaki puanlar

- Yeterli ama kendisini geliştirmesi gerekir performans değerlendirme puanı; 2,00 ila 2,99 (bu puanlar dahil) arasındaki puanlar

- İyi performans değerlendirme puanı; 3,00 ila 3,99 (bu puanlar dahil) arasındaki puanlar

- Çok iyi performans değerlendirme puanı; 4,00 ila 5,00 (bu puanlar dahil) arasındaki puanlar. Performans değerlendirme puanı yetersiz olan personel yazılı olarak uyarılır. Buna ilişkin uygulama Personel Dairesi Başkanlığınca belirlenir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA