Bekçi ve Polis Alımı Sürecinde Değişiklik

Polis ve bekçi alımlarında eğitim süresi arttırıldı. Bundan sonra yapılacak polis ve bekçi alımlarında eğitim süresi fazla olacak. İşte detaylar.

Bekçi ve Polis Alımı Sürecinde Değişiklik

Bekçi ve polis alımında değişiklik: Eğitim arttırıldı.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan polis ve bekçi alımlarında eğitim süresi arttırıldı.

BEKÇİ ALIMI

Bekçilikte değişiklikler yapılmaya devam ediliyor. TBMM 'de yapılan yeni kanun ile bekçilerin yetkileri arttırıldı. Arama, kimlik sorma , gözaltına alma gibi yetkiler bekçilere verilirken andarma bünyesine de bekçi alımının önü açıldı.

Öte yandan bekçi alımında eğitim süresi de değişti. 

DAHA ÖNCE NE KADARDI?

2017 yılından bu yana yapılan bekçi alımlarında adaylar , önce yazılı sonra spor ve sözlü mülakat aşamalarından geçirildi. Bu aşamaları başarılı şekilde geçen adaylar Polis Akademisi tarafından eğitime alındı. Adaylar 45 günlük eğitime tabi tutuluyordu. 

POMEM kapsamında yapılan polis alımında ise adaylar 4 aylık eğitime tabi tutuluyordu. 24. dönem POMEM kapsamında yapılan polis alımında ise adaylar 6 aylık eğitime alındı. 

EĞİTİM SÜRESİ ARTTIRILDI

POMEM polis alımında adayların eğitimleri önce 4 aya daha sonra ise 6 aya çıkarıldı. 26. dönem POMEM kapsamında yapılacak 7 bin polis alımında ise adaylar 8 aylık eğitime alınacak.

Bekçi alımında ise 45 gün olan eğitim süresi 90 güne çıkarıldı. Yeni kanunda bekçilerin eğitimleri ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak görev yapacak olanlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademi Başkanlığınca 3 ay süreyle üst düzey eğitime tabi tutulur ve bu eğitimi başarıyla sonlandıranlar görev yapacakları illere gönderilirler"

Peki sizce polis ve bekçi alımında neler değişmeli? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Kadın erkek polis ve bekçiler ve bekçi adayları ile bilgi alış verişi yapmak için  TIKLA KATIL

POLİS VE BEKÇİ ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN