7 Bin Bekçi Alımı için Eğitim Tarihleri Netleşti

Bekçiler... onlara 'Gece kartalları' da deniyor. Tekrar şehirlerimizde görülmeleriyle birlikte gece işlenen suçlarda büyük düşüş görüldü. İçişleri Bakanlığı'na 7 bekçi alımı daha yapılacak. Bekçi adayları Ocak ayında eğitime başlayacak, mart ayında ise törenlerle görevlerinin başında olacaklar.

7 Bin Bekçi Alımı için Eğitim Tarihleri Netleşti

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 7 bin yeni bekçi adayının sınav sonuçlarını 2 Aralık 2018 tarihinde pa.edu.tr adresi üzerinden ilan etmişti. Belgelerini teslim eden bekçi adaylarının eğitim sürecinin 7 Ocak itibariyle başlayacağı öğrenildi.

Memurlar.net'te yer alan habere göre Bekçi adaylarının sağlık raporları 6 Ocak 2019 tarihine kadar Ankara Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'na teslim edilecek. 7 Ocak'ta ise gece kartallarının eğitim süreci başlayacak. Bekçi adayları Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında sıkı bir mesleki eğitimden geçecek. Mezuniyet törenlerinin ise 1 Mart 2019 tarihinden itibaren yapılacağı öğrenildi. Adaylardan eğitime katılanların eksik olması durumunda yedek adaylar eğitime dahil edilecek.

Önümüzdeki yıl yeni 10 bin bekçi alımı için ilana çıkılacak. İlan yayımlandığı anda haberdar olmak için Türkiye'nin en büyük memur adayı grubuna katılabilir, ya da mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

Mobil uygulamayı indirmek için TIKLA.

Türkiye'nin en büyük memur adayı grubuna katılım için TIKLA.