5 Dişi Çekilen Polis Hayatını Kaybetti: Bilirkişi İhmal Yok Dedi

2 Yıl önce 5 dişi çekilen ve dişleri çekildikten sonra fenalaşan polis memuru tedavi altına alındı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

5 Dişi Çekilen Polis Hayatını Kaybetti: Bilirkişi İhmal Yok Dedi

Samsun 'da görev yapmakta olan 23 yıllık polis memuru Yalçın Ağca, iki yıl önce dişi çekildikten sonra fenalaştı ve hayatını kaybetti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde diş tedavisi görev ve 5 dişi çekilen Ağca, daha sonra fenalaştı. Fenalaşan Ağca, hastaneyey kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından evine gönderilen ağca, akşam saatlerinde yeniden fenalaştı ve Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldrıldı. Burada tedavi altına alınan 23 yıllık polis memurunun durumu daha da kötüleşti ve yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda 20 gün yaşam mücadelesi eren polis memuru, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

Talihsiz polis memurunun eşi İlknur Ağca, kocasının ölümünde ihmal ve kusur olduğunu öne sürdü ve konu ile ilgili Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şikayet dilekçesi verdi. Başsavcılık, söz konusu dosyayı görevsizlik kararı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü 'ne incelenmesi üzere gönderdi. Konuyla ilgili tüm bilgi ve belgeler toplanarak şüpheli ve tanık ifadeleri ile birlikte Adli Tıp Kurumu ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 'ne gönderildi.

BİLİKİŞİ RAPORLARI İHMAL YOK DEDİ

Yapılan inceleme sonucunda her iki kurumdan gelen bilirkişi raporunda, doktorların ihmali olmadığı belirtildi. Bilirkişi raporlarındaki "İhmal yok" açıklamasına tepki gösteren iki çocuk annesi İlknur Ağca, şu açıklamaları yaptı:

"Eşim kendi kendine mi, durup dururken mi öldü? Eşimin hiçbir sağlık problemi yoktu. 5 tane dişini çektirdi ve 20 gün sonra hayatını kaybetti. Raporda tam olarak ölüm nedeni açıklanmıyor. Sağlıklı bir adam dişini çektirdikten sonra bir anda ölüyor. Bunun neresi normal. Bu işin takipçisi olacağız" 

Kamubulteni.com  | Ankara