17 Bin Yeni Bekçi Alımı Farklı Olacak !

2017 yılında bekçi alımları için her il ve ilçe Emniyet Müdürlüğü kendi ilan yayımlamıştı. Ancak bu yılki alımda bazı değişiklikler yapıldı ve başvurular Polis Akademisi tarafından yapıldı.

17 Bin Yeni Bekçi Alımı Farklı Olacak !

7 bin bekçi alımı için önemli haber !!

Önceki gün bekçi alımı için beklenen duyuru geldi ve spor ile sözlü mülakat yer ve tarih bilgisi adaylarla paylaşıldı. 7 bin bekçi alımı için sınavlara giren ve sınavda baraj puanı aşarak spor ile sözlü mülakata girmeye hak kazanan adaylar için mülakatlar bu sefer değişik olacak.

HEM 7 BİN , HEM 10 BİN BEKÇİ ALIMINDA SİSTEM DEĞİŞTİ

Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde yapılan bekçi alımları Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılmıştı. İl Emniyet Müdürlükleri Personel Daire Başkanlıklarının koordinesinde yapılan seçim aşamalarının ardından bekçiler sınava alınmış ve seçilmişti. Ancak bu yıl yapılan yeni bekçi alımı Polis Akademisi tarafından yapıldı.

İlan Akademi resmi internet sayfası aracılığıyla yayımlandı ve önceki alımın aksine başvurular internetten alınıp evraklar daha sonra teslim edilmişti. Başvurular ise kısım kısım değil alım yapan tüm iller için aynı anda alınmıştı.

MÜLAKATLAR DA POLİS AKADEMİSİ TARAFINDAN

Önceki alımda bekçiler EGM tarafından mülakatlara alınmıştı. Ancak bu alımda bekçiler Polislerin mülakatlarının yapıldığı yerlerde seçim aşamalarına alınacak ve bu sefer sözlü mülakatları başka komisyonlar yapacak. Spor aşamasında herhangi bir değişiklik olmadı ancak sözlü mülakatların başka komisyonlar tarafından yapılacak olması, soruların da önceki alımlara göre daha değişik gelebileceği anlamına gelmektedir. 

YENİ 10 BİNLİK ALIM DA BÖYLE OLACAK

7 bin bekçi alımının ardından yeni 10 bin bekçi daha alınacak Bu alım da Polis Akademisi tarafından yapılacak. Türkiye genelinde başvurular alınacak ve mülakat aşamaları Polis Akademisinin kordinesinde yapılacak. Yeni bekçi alım ilanı yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER