10500 Bekçi Alımında Kızdıran KPSS İddiası

10500 bekçi alımında ortaya KPSS iddiası atıldı. Bir internet sitesi tarafından başlıkta yer alan ve adayları kızdıran KPSS iddialarına Kamubulteni.com olarak açıklık getiriyoruz.

10500 Bekçi Alımında Kızdıran KPSS İddiası

Bekçi alımında adayları kızdıran haber.

10 bin 500 bekçi alımı için geri sayım devam ediyor. EGM bünyesine 2019 yılında yapılacan 10 bin 500 bekçi alımı için 50 binden fazla aday sabısız şekilde bekliyor. Adaylar sabırsız şekilde bekliyor ama bazı internet siteleri, adayları kızdırmaktan vazgeçmiyor. Adı çokça duyulan bazı siteler, bekçi alımında KPSS şartı getirilecek gibi iddiaları gündeme taşıdı. 

Başlığında sanki KPSS şartı gelecekmiş gibi yazan haberin içeriğine baktığımızda sadece takipçi çekmek için yapılan bir haber olduğu görülüyor. KPSS iddiası sonrası Kamubulteni.com 'un bekçi adayı takipçileri, bu iddianın doğru olup olmadığını, bekçi alımında KPSS şartı olacak mı sorusunu yönlendirmeye başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu iddialara cevap vermek için haberimizi kaleme aldık.

10 BİN 500 ALIM NE ZAMAN?

7 bin bekçi alımında adaylar Ocak ayının 7 'sinde eğitime başlayacak. Adayların eğitime başlamasının ardından Polis Akademisi Başkanlığı yeni dönem bekçi alımı için ilan hazırlığına başlayacak. Hazırlıkların Şubat veya Mart gibi tamamlanması bekleniyor Hazırlıkların tamamlanmasının ardından ilan yayımlanacak ve EGM bünyesine 10 bin 500 yeni bekçi alımı yapılacak.

KPSS ŞARTI OLUR MU?

Bekçi alımında KPSS şartı olması gibi bir durum söz konusu değil. Zira bekçi alımında mevzuatta mezuniyet durumu ilkokuldur. Polis Akademisi lise mezunu olarak alım yapıyor ama normal şartlarda bekçi alımları ilokul mezunları arasından yapılabilir.

Yönetmelikte yazan ilkokul mezunu olmak ibaresi, KPSS şartının gelmesi iddialarını direk silmektedir. Zaten bekçi alımında uygulanan bir yazılı sınav var ve bu sınav ilkokul ile lise düzeyinde sorulardan oluşturuluyor.

Bu etkenler göz önüne geldiğinde bekçi alımında KPSS şartının gelmesi mümkün değildir. 

BEKÇİ ALIMI İLAN SAYFASI

Bekçi alım ilanı yayımlandığı anda kamubulteni.com 'da olacak. Haberleri en doğru şekilde takip etmek için Kamubulteni.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN