Ziya Selçuk'tan LGS Sonuçları Açıklaması (Boş Kontenjanlar ve 2. Tercihler Başladı mı?)

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada LGS sonuçları konusunda değerlendirmeleri paylaştı.

Ziya Selçuk'tan LGS Sonuçları Açıklaması (Boş Kontenjanlar ve 2. Tercihler Başladı mı?)

Son dakika: LGS sonuçları açıklaması geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk #liseyehoşgeldiniz hashtagı ile yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Anadolu İmam Hatip Liselerinin %99,8’si doldu ve yerleşen öğrencilerimizin %87’si ilk üç tercihlerinde yer alan bir Anadolu İmam Hatip lisesine yerleştiler.

Sınavsız yerleştirmenin birinci adımında öğrencilerimizin%92’si ilk üç tercihinden birine yerleşti. Sınavsız yerleşen öğrencilerin yarısı birinci tercihine yerleşti. Yerleşemeyen veya yerleştikleri okulları değiştirmek isteyen öğrenciler için süreç devam ediyor

Mesleki ve Teknik Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerin %82’si ilk üç tercihlerinde yer alan bir Mesleki- Teknik Anadolu lisesine yerleşti.Bu liselere yerleşen öğrencilerin sayısı 2019 yılına göre %40 arttı.Meslek liselerimize gösterdiğiniz ilgiye teşekkürler."

BOŞ KONTENJANLAR VE 1. NAKİL

Boş kontenjanlar bugün MEB tarafından açıklanacak ve 1. nakil başvuruları bugün başlayacak. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA