Ziya Selçuk Açıkladı: O Okullarda Yeni Dönem

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında, bakanlıkta mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesi için çalışmalarda sona gelindiği, son aylarda çalışmaların iyice hızlandığını söyledi. Sektörle kurulan işbirliklerinde önemli bir dönemin içine girildiğine de söyleyen Bakan Selçuk, artık işbirliklerinde sektörün hem eğitim hem de yönetim süreçlerinde daha aktif katkı sunabildiğini belirtti. 

Ziya Selçuk Açıkladı: O Okullarda Yeni Dönem

MEB 'den açıklama geldi.

Bakanlığın, mesleki ve teknik eğitim kurumlarının kalitesine odaklanarak kalite güvence sisteminin kurulması için aylardır çalışma yürüttüklerini , çalışmaların son dönemde iyice hızlandığının altını çizen Bakan Selçuk, bu çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Bakan Selçuk,  açıklamasında şu ifadeleri kullandu:

"Mesleki ve teknik eğitimde son zamanlarda çok önemli dönüşümler yaptık. Mesleki ve teknik eğitimin güçlenmesi en önemli önceliklerimizden birisi. Bu kapsamda mesleki ve teknik eğitim veren okullarımızın tamamı için kalite güvence sistemi kuruyoruz. MEB olarak mesleki ve teknik ortaöğretimde kalitenin sürekli artırılmasını ve mesleki ve teknik eğitim veren okullar arasındaki farkın iyileştirilmesini hedefliyoruz. Burada öncelikli amacımız, okullarımızda kalite kültürünü geliştirmek ve böylece kalitelerini sürekli iyileştirmeleri için okullarımıza destek vermektir. Bu konuda ilk uygulamayı sektörle yaptığımız işbirlikleri kapsamındaki proje okullarından başlatıyoruz. Dış değerlendirme ekiplerinde işbirliği yaptığımız sektör temsilcileri de yer alabilecek. Kurumsal dış değerlendirmede başarılı okullarımızın görünürlüğünü artıracağız. İyi uygulama örneklerinin tüm okullarımıza yaygınlaştırılması ile ilgili de çalışmaları eş zamanlı yürüteceğiz."

KALİTE GÜVENCESİ

Mesleki ve teknik eğitim kurumlarında eğitim için düzenlemeler de yaptıklarını söyleyen Bakan Selçuk, bu okullar için kalite güvencesi yönergesini de yayımladıklarını belirterek "Böylece MEB olarak, mesleki ve teknik eğitimle ilgili dönüşüme bir yenisini daha eklemiş olduk." ifadelerini kullandı.

Yayımlanan söz konusu yönergeye göre mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının senede bir defa kendi öz değerlendirme raporunu hazırlayacaklarını belirten Bakan Selçuk sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Öz değerlendirme raporu her okulun kendi imkanları ve belirlenen temalarda hedeflerini, hedeflerine ulaşma süreçlerini, bu süreçleri nasıl iyileştirecekleri ve hedefler doğrultusunda yaptıklarını kanıta dayalı bir şekilde içerecek. Mesleki ve teknik eğitim kurumları beş yılda en az bir kez kurumsal dış değerlendirmeye tabi tutulacak. Yönergeye göre kurumsal dış değerlendirme ekibinde sektör temsilcileri de bulunabilecek."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA