Ziya Selçuk Açıkladı: 2021'de İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Nakdi Yardım

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk açıklamasında, 2021 yılında ihtiyaç sahibi öğrencilere nakdi yardım yapılacağını söyledi.

Ziya Selçuk Açıkladı: 2021'de İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Nakdi Yardım

Öğrencilere nakdi yardım ve tablet bilgisayar.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklaması yaptı. TBMM'deki bütçe görüşmelerine katılan ve Bakanlığının 2021 yılı bütçesine dair sunum yapan Bakan Selçuk, en düşük öğretmen maaşı hakkında da açıklamada bulundu ve öğrencilere yapılacak nakdi yardımlar ile tablet bilgisayar yardımlarına değindi.

2021 yılı bütçesi ile ilgili konuşan Bakan Selçuk, ""Sınırlı kaynakların, topluma en yüksek faydayı sağlayacak programlara tahsis edilmesi gerçeğinden hareketle Bakanlığımız faaliyetleri, engellilerin toplumsal hayata katılımı ve özel eğitim, hayat boyu öğrenme, ortaöğretim, ölçme, seçme ve yerleştirme, temel eğitim, uluslararası eğitim iş birlikleri ve yurtdışı eğitim ve yönetim ve destek programlarına ayrılmıştır." dedi. 

EN DÜŞÜK ÖĞRETMEN MAAŞI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, en düşük öğretmen maaşı sorusuna ise "Öğretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeler yapılmış ve 1 Temmuz 2020 itibarıyla Bakanlığımız bünyesinde göreve yeni başlayan 9. derece 1. kademedeki bir öğretmenimizin maaşı 4369 lira, ek ders ücretinin saati net 18,22 lira olmuştur. Ayrıca, tüm öğretmenlere, her eğitim ve öğretim yılı başında eğitim ve öğretime hazırlık ödeneği verilmektedir" cevabını vedi.

500 BİN TABLET BİLGİSAYAR

İhtiyaç sahibi öğrencilere verilecek ücretsiz tablet bilgisayarlar için açıklama yapan Bakan Selçuk, "Bakanlık olarak ilk aşamada ihtiyaç sahibi öğrenciler açısından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim hâlleri gibi hususlarda resmî veriler üzerinden yaptığımız sıralama doğrultusunda 500 bin öğrencimize de tablet bilgisayar ulaştırıyoruz. Ayrıca, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil inisiyatifler tarafından sunulan ayni ve nakdî bilgisayar desteklerinin de öncelikle ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için de aynı stratejiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

ÖĞRENCİLERE NAKDİ YARDIM

Bakan Selçuk açıklamasında, 2021 yılı bütçesi ile öğrencilere doğrudan nakdi ve ayni yardımlar yapılacağını söyledi. Bunun için 30.1 milyar TL 'lik ödenek sağlandığını ve 2 milyon öğrenciye burs, öğrenim kredisi için 13.9 milyar TL ayrıldığını, 1 milyon 256 bin öğrencinin ise taşımalı eğitimden faydalandığını bu öğrenciler için 5.5 milyar TL ödenek ayrıldığını söyledi. Bakan Selçuk, "2021 yılı bütçesinin öğrencilerimize doğru da nakdî ve ayni olarak önemli destekler sağlanmasını içerdiğini belirtmek isterim. Bu kapsamda, tahsis edilen ödenek tutarı 30,1 milyar TL’dir. Şartlı eğitim yardımı kapsamında da ilk ve ortaöğretimdeki öğrencilerimizin annelerine yaptığımız yardım miktarları da arttırılmıştır. Okul öncesi eğitim çağında bulunan öğrencilerimizin okul öncesi eğitim imkanlarından yararlanabilmesi için eğitim modelleri geliştirmek, ilköğretim çağında bulunan öğrencilerimizin akademik yeterliliklerini ve sosyal etkinliklere katılım oranlarını arttırmak, okul öncesi ve ilköğretim okul ve kurumlarında ders, laboratuvar araç gereçleri dâhil her türlü araç gereçleri ve donatım malzemelerini sağlamak başta olmak üzere 2021 yılı bütçemizde Temel Eğitim Programı’na 80 milyar 809 milyon 296 bin TL kaynak ayrılmıştır. Ortaöğretim kurumlarının her türlü donatımı, tüm öğrencilerin ücretsiz ders kitabı, pansiyon hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve burs imkanları için ortaöğretim programına 42 milyar 478 milyon bin TL kaynak ayrılmıştır." dedi.

Öğrencilere nakdi yardımlar 2021 yılında yapılacak. Başvurular hakkında detaylar geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN