Yüz Yüze Eğitimin Detayları Bakan Selçuk Tarafından Açıklanacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yarın gerçekleştireceği basın toplantısında yüz yüze eğitime geçiş sürecine ilişkin detayları kamuoyu ile paylaşacak.

Yüz Yüze Eğitimin Detayları Bakan Selçuk Tarafından Açıklanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kademeli olarak yüz yüze eğitime geçişe ilişkin bugün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunmuş, köy okullarında eğitim öğretime 15 Şubat'ta başlanacağını , 1 Mart'tan itibaren ise 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel öğretim kurumlarında kademeli olarak yüz yüze eğitime geçileceğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugünkü kabine toplantımızda salgın tedbirini yeniden gözden geçirdik. Sahadaki aşı uygulaması belirlenen öncelikler doğrultusunda sürüyor. Kovid-19'un mutasyona uğraması bizim de işimizi zorlaştırıyor. Allah'ın izniyle bu küresel sağlık krizinin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Yerli aşı çalışmalarına hız vereceğiz. Geçtiğimiz mart ayından bu yana sürer bu salgın tedbirlerinin ekonomik ve sosyal hayat üzerindeki etkilerini gayet iyi biliyoruz. Bunların değerlendirmesini kazanımlarımıza halel getirmeyecek şekilde sürekli yapıyoruz. Köy okullarında 15 Şubat'ta eğitime başlanacak. 1 Mart'tan itibaren eğitimin kademeli başlaması için çalışmalar yürütülecek. 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim öğretimin 1 Mart'tan itibaren başlaması için hazırlıklara başlanacak. Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak il bazında eğitim öğretimin kademeli başlaması için gereken çalışmalar yürütülecek." şeklinde konuştu.